User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 9
Kıraatlere Nahvî Bir Bakış: Fâtiha Sûresi Örneği
2016
Journal:  
Trabzon İlahiyat Dergisi
Author:  
Abstract:

Kur’an kıraatinin çeşitliliği eşsiz ilahi hikmetler barındırmaktadır. Bu zenginlik okuyucuya Kur’an metnini birçok vecih ile değerlendirebilecek bir şekilde okuma imkânı vermiştir. Lafzın ve delalet ettiği anlamın çeşitliliği, sesin ve delaletinin çeşitliliği ve irab harekelerinin çeşitliliği bu zenginlikler arasında sayılabilir. Bütün bunlar Kur’an’ı mûciz bir metne dönüştürerek insanları nazmını tamamlamaktan ve emsalsizliğine müdahale etmekten alıkoymaktadır. Bu önemli gerekçelerden dolayı Fâtiha sûresinin kıraatine nahiv açısından değerlendirme yapmak kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Araştırmada Fâtiha sûresinin seçilme sebebi, bu sûrenin önemi, değeri ve geçmişte yapılan çalışmaların bu sûreyi derinlemesine ele almamalarıdır. Çalışmada bu sûreyi birkaç açıdan ele aldık: Giriş bölümünde araştırmanın konusu, önemi, hedefi ve metodunu ifade ettikten sonra geçmiş araştırmalardan bahsettik. Çalışmamız şu konular ekseninde ilerleyecektir: 1- Fâtiha Sûresini Takdim. 2- Kur’an Kıraatinin ortaya çıkışı ve kapsamı. 3- Fâtiha Sûresi özelinde Kıraatlere bakış. Araştırmanın ana konusu da budur. Sonuç bölümünde de yukarıdaki zikrettiğimiz başlıkların özeti, çıkarımlar ve tavsiyeler ifade edilecektir. Çalışmamızda başta en önemli temel kaynaklar olmak üzere daha çok şu alanlardaki kaynaklara yoğunlaşacağız: Me’ani’l-Kur’an ve İ’rabı, Kıraat

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles






Trabzon İlahiyat Dergisi

Field :   İlahiyat

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 262
Cite : 325
2023 Impact : 0.038
Trabzon İlahiyat Dergisi