Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Parmak İzinden Cinsiyet Tahmini İçin Yeni Bir Zeki Sistem
2019
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, sadece parmak izlerinden cinsiyetlerin tahmin edilmesi için Yapay Sinir Ağları (YSA) modeli tabanlı yeni bir metod önermektedir. Modelleme işlemleri parmak izlerinin alınması, elde edilen bir parmak izi bölümünün (örneğin 5x5mm) farklı boyutlarının analiz edimesi, köşegen çizgisinin çizilmesi, köşegen çizgisi üzerindeki tepe çizgilerinin otomatik belirlenmesi, tepe sayılarının hesaplanması, tepe kalınlığı ve bireylerin parmakizi ortalama tepe sayılarının bulunması, bu özniteliklerin bir model içerisinde birleştirilmesi, bunun yapısının hazırlanması ve ayarlanması ve son olarak modelin test edilmesi ile elde edilmektedir. Önerilen modelin sonuçları en iyi modelin %72 başarıyla elde edildiğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

A New Intelligent System For Predicting Gender From Fingerprint
2019
Yazar:  
Özet:

This paper proposes a new method for predicting genders from only fingerprints based on Artificial Neural Network (ANN) model. The modelling tasks are achieved by capturing fingerprints, analyzing an obtained fingerprint part (for example cropping 5x5mm part from a fingerprint image), determining ridges crossed by the diagonal of the obtained fingerprint part automatically, finding the ridge counts, ridge thicknesses, average fingerprint ridge counts of individuals, combining these features in a model, preparing and setting the structure of it and finally testing the model. The results of proposed model have shown that the best model achieves the task within 72% accuracy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.109
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi