Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Ortaokul Öğrencilerin Yaşam Temelli Öğrenme İçin Oluşturdukları Metaforların İncelenmesi
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ortaokul öğrencilerinin yaşam temelli öğrenme kavramıyla ilgili sahip oldukları algıları ve bu algılara kazandırdığı anlamı metaforlar aracılığıyla ortaya çıkarmaktır. Çalışmaya, Erzincan şehir merkezinde bulunan bir ortaokulun 6. sınıflarında öğrenim gören 62 öğrenci katılmıştır. Çalışma, nitel araştırma desenlerinden olgubilimi (fenomenoloji) desenine göre yürütülmüştür. Öğrencilerin “Sahip olduğu özellikler ile günlük yaşam üzerindeki etkilerini dikkate alarak fen eğitimini bir nesne, bir şekil, bir hayvan, bir masal kahramanı, bir tarihsel kimlik ya da bir canlı vb. bir özelliğe benzetmeniz istense neye benzetirdiniz? Niçin?”, “Fen bilgisi yaşamın kendisidir. Çünkü………” ve “Hayatımızdaki Fen …………………… gibidir. Çünkü …………………” cümlelerini tamamlaması ile araştırmanın verileri elde edilmiştir. Ayrıca öğrencilere Fen bilgisi dersinde öğrendiğin bilgileri okul dışındaki hayatında nerelerde kullandıkları, ders kitaplarında günlük hayatla ilişkilendikleri bir konu olup olmadığı soruları da sorulmuştur. Verilerin analizinde içerik analizi tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre, öğrencilerin yaşam temelli öğrenme kavramına yönelik toplam 36 metafor ortaya koyduğu belirlenmiştir. Bu metaforlara göre öğrencilerin “yaşam temelli öğrenme” kavramına ilişkin sahip oldukları algıları kategoriler altında gruplandırılmıştır. Sonuç olarak öğrencilerin yaşam temelli öğrenme kavramına yönelik belirli bir bilgiye sahibi oldukları gözlenmiş, metaforların eğitim alanında kullanılması gereken araçlar olduğu bu çalışma ile bir kez daha ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Review of the metaphors that high school students create for life-based learning
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the perceptions that high school students have about the concept of life-based learning and the meaning it gives to these perceptions through metaphors. The study was attended by 62 students who studied in the 6th grade of a secondary school located in Erzincan city center. The study was carried out according to the phenomenological pattern of the quality research patterns. Students take into account the characteristics they possess and their effects on everyday life, educating the science to an object, a shape, a animal, a fairy tale hero, a historical identity or a living, etc. What would you like if you wanted to compare a character? Why to?“The knowledge is the life itself. It’s like ........................ and it’s like ........................ in our life. Because ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Students are also asked where they use the information you learned in the Science Science course in their life outside of school, where they are related to the daily life in their curriculum books. In the analysis of data, the content analysis technique is used. According to the study, it was determined that students presented a total of 36 metaphors for the concept of life-based learning. According to this study, the students Learning based on life "The perceptions they have about their concepts are grouped under categories. As a result, the study once again revealed that the students have a certain knowledge of the concept of life-based learning, the metaphors are the tools to be used in the field of education.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 118
2023 Impact/Etki : 0.055
Journal Of Academic Social Resources