Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Numune Boyut Etkisinin Aramid/Epoksi Kompozitlerin Hidrotermal Yaşlanma Davranışına Etkisi
2021
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Boyut etkisine bağlı olarak aramid/epoksi kompozitlerin su emme davranışı üzerindeki hidrotermal yaşlanma etkisi ile ilgili bir araştırma yapılmıştır. Vakum destekli reçine transfer yöntemi (VARIM) ile üretilen aramid/epoksi kompozitler, kontrol edilebilir bir yaşlandırma kabininde 6 hafta boyunca saf su ve deniz suyuna 25 °C ve 70 °C sıcaklıklarda daldırılmıştır. Farklı uzunluk/genişlik (L/w) oranlarında kesilen kompozit numunelerin su emme davranışları, farklı su tipleri ve sıcaklıklara göre değerlendirilmiştir. Ayrıca aramid/epoksi numunelerinin su emme özelliği teorik olarak Fick modeline göre yorumlanmıştır. Deneysel ve teorik sonuçlar, aramid/epoksi kompozitlerinin Fickian modeliyle tutarlı bir eğilim sergilediğini göstermiştir. Ayrıca aramid/epoksi kompozit numunelerin su emme davranışı, deniz suyu, saf su, sıcaklık ve farklı L/w oranı gibi kriterlerden etkilenmiştir. Sıcaklık artışı daha fazla su emilimine neden olmuştur. Ayrıca, L/w oranındaki artış, her iki su türü için daha fazla su alımına neden olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Influence Of Dimension Effect On The Hydrothermal Aging Behavior Of Aramid/epoxy Composites
2021
Yazar:  
Özet:

An investigation was carried out concerning the hydrothermal aging effect on the water intake character of aramid/epoxy composites based on the dimension effect. The aramid/epoxy composites were manufactured by the vacuum assisted resin infusion method (VARIM) kept in distilled water and sea water at 25 °C and 70 °C for 6 weeks in a controllable aging cabin. The water absorption behavior of composite samples cut with different length/width (L/w) ratios was assessed according to different water types and temperatures. Besides, the water intake character of aramid/epoxy samples was interpreted theoretically according to the Fick model. The experimental and theoretical results showed that aramid/epoxy composites displayed a tendency consistent with the Fickian model. Further, the water intake character of aramid/epoxy samples was affected by criteria such as sea water, distilled water, temperature, and different L/w ratio. The temperature increase was caused to more water absorption. Further, the increase of L/w ratio was caused to more water intake for both water types.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.744
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi