Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Bir Köpekte Gerçek Hermafrodismus: Olgu Sunumu
2019
Dergi:  
Kocatepe Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, gerçek hermafrodit bir köpek anlatılmıştır. Vulvasından dışarıya doğru çıkan büyük bir kitle olan 8 aylık melez bir köpek kısırlaştırma operasyonu için araştırma merkezimize getirildi. Fiziksel muayenelerde os klitorisin varlığı ve bunun bazalinde uretral deliğin olduğu saptandı. Teşhis ve tedavi amacıyla hayvana ovariohysterectomie operasyonu uygulandı. Her iki gonadal doku ve uterus patolojik incelemeler için laboratuvara gönderildi. Mikroskobik incelemeler, sağ gonadın hem testis gibi seminifer tubuller hem de ovaryum gibi primer foliküller içerdiğini gösterdi. Serum progesteron, 17β-östradiol ve testosteron düzeyleri sırasıyla 0,188 ng/ml, 23,61 pg/ml, 1,008 ng/ml olarak ölçüldü. Köpekte her iki gonadal dokunun aynı anda bulunması nedeniyle olgunun bir gerçek hermafrodismus olgusu olduğu kanısına varıldı.

Anahtar Kelimeler:

True Hermaphroditism In A Dog: A Case Report
2019
Yazar:  
Özet:

True hermaphroditism in a dog is described in this case report. An eight month old cross-breed dog with enlarged structure protruding from the vulva was brought for an ovariohysterectomie operation. Physical examinations exposed the presence of an os clitoris and urethral orifice at the base of the os clitoris. Exploratory laparotomy was performed as a diagnostic and therapeutic procedure. Both gonadal tissues and the genital tract were removed during surgery and brought to the laboratory for pathological examinations. Microscopic examinations showed that the right gonad had both seminiferous tubules like testis and primer follicles like ovarium. The concentrations of serum progesterone, testosterone and 17β-estradiol were 0,188 ng/ml, 1,008 ng/ml and 23,61 pg/ml respectively. We concluded that this is a true hermaphrodismus case due to the simultaneous presence of two sex gonads.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kocatepe Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 2.319
2023 Impact/Etki : 0.084
Kocatepe Veteriner Dergisi