Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
"MEKSİKA DALGASI": ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN COVID-19 İLE İLGİLİ BİLİŞSEL YAPILARININ ANALİZİ
2023
Dergi:  
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, sağlık yönetimi bölümü öğrencilerinin Covid-19 ile ilgili bilişsel yapılarının incelenmesi amaçlanmaktadır. Fenomenoloji desenine göre tasarlanan çalışmada veri toplamak amacıyla kelime ilişkilendirme testi kullanılmıştır. Testte anahtar kavram olarak Covid-19 belirlenmiş ve Covid-19’un neyi çağrıştırdığı, neye benzetildiği, olumsuz etkileri, olumlu etkileri ve geleceği nasıl şekillendireceği üzerinden öğrencilerin bilişsel yapıları ortaya konmuştur. Ulaşılan 80 öğrenciden her bir kategoriye ait 800 olmak üzere toplamda 4000 kelimelik bir veri seti elde edilmiş, veriler içerik analizine tabi tutularak temalaştırılmıştır. Analiz sonucunda çağrışım olarak “maske” ve “mesafe”, benzetme olarak “grip” ve “veba”, olumsuz etki olarak “eğitimde yaşanan aksaklıklar” ve “psikolojinin bozulması”, olumlu etki olarak “aile ile vakit geçirme” ve “kendine vakit ayırma”, gelecek etkisi olarak ise “tedbirli yaşam” ve “ekonomik problemlerde artış” kodları öne çıkmıştır. Sonuç olarak, Covid-19 denilince üniversite öğrencilerinin aklına daha çok tedbir ve korunmaya dair çağrışımlar gelmiş, öğrenciler Covid-19’u bulaşıcı ya da ölümcül hastalıklara benzetmiş, olumsuz etkilerin başında kısıtlama ve tedbirler düşünülmüş, olumlu etkiler olarak süreç gelişim ve öğrenme fırsatı olarak görülmüş ve gelecekte bu salgın sebebiyle toplumsal yaşamın dönüşeceğine dair düşünceler ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

"mexican Wave": Analysis Of Cognitive Structures Of University Students Related To Covid-19
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, it is aimed to examine the cognitive structures of health management students about Covid-19. The word association test was used to collect data in the study, which was designed according to the phenomenology design. In the test, covid-19 was determined as the key concept and the cognitive structures of the students were revealed through what Covid-19 evokes, what it is like, negative effects, positive effects and how it will shape the future. From the 80 students reached, a data set of 4000 words in total, 800 belonging to each category, was obtained and the data were themed by subjecting them to content analysis. In the analysis, "mask" and "distance" as connotations, "comprehension" and "plague" as analogy, "disruptions with education" and "disorder of psychology" as negative effects, "spending time with family" and "spending time for yourself" as positive effect and, as a future, the codes of "prudent life" and "increase in economic problems" have emerged. All codes were gathered in themes and top themes and interpreted. As a result, when it comes to Covid-19, university students have more connotations of precaution and protection; students likened Covid-19 to infectious or fatal diseases; restrictions and measures were considered at the beginning of the negative effects; as positive effects, the process was seen as an opportunity for development and learning, and there were thoughts that social life would transform in the future due to this epidemic.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 469
Atıf : 748
2023 Impact/Etki : 0.244
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty