Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 6
Bilal Taşkın. İslam Düşüncesinde Varlık Tartışmaları: Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme. İstanbul: İz Yayıncılık, 2020, 352 sayfa.
2021
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilal Taşkın’ın, 2017 yılında tamamlamış olduğu Müteahhir Dönem Kelâmında Bir Umûr-i Âmme Kavramı Olarak Varlıkla İlgili Tartışmalar: Teftâzânî Örneği başlıklı doktora çalışması gözden geçirilip bazı değişiklikler yapılarak 2020 yılında İslam Düşüncesinde Varlık Tartışmaları: Sadeddin et-Teftâzânî Merkezli Bir İnceleme adıyla kitap olarak yayımlanmıştır. Eserde müteahhir ve bazı başlıklar özelinde mütekaddim dönem düşünürlerine atıfla varlık kavramına dair kelâm, felsefe ve tasavvuf gelenekleri arasında cereyan eden tartışmalar ele alınmıştır. Sadeddin et-Teftâzânî (ö. 792) öncesi yaklaşımlar sunulmuş, ardından Teftâzânî’nin konuya dair görüşleri incelenmiştir. Çalışmanın amacı, varlık tartışmaları üzerinden kelâm, felsefe ve sufi geleneğin iddialarının temellendirildiği arka planı göstermektir. Taşkın, varlık kavramı etrafında dönen tartışmaları inceleme sebebi olarak, bu tartışmaların ekoller için söz konusu arka planı ortaya çıkaracak ortak zemin ve dil inşasında önemli bir role sahip oluşunu dile getirir (s. 12). Zira felsefeyle karşılaşması sonucunda metafizik alanın kavram ve önermelerini olduğu gibi veya kendine göre tashih ederek içselleştiren kelâm, “bütüncül ve sistemli bir dile” erişmiştir. Bu da kelâmın aynı meseleleri kendi metafizik arka planına göre ele almasını ve muhataplarının kavramlarıyla konuşabilmesini sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

by Bilal. The Islamic Religion is an Islamic Religion, an Islamic Religion, an Islamic Religion. New York Times, 2020, 352 pages.
2021
Yazar:  
Özet:

By the way, it is not possible to find out how to find out how to find out how to find out how to find out how to find out how to find out how to find out how to find out how to find out how to find out how to find out how to find out what to do. In the work of the Contract and some titles in particular, the Contract period thinkers referred to the concept of existence between the words, philosophy and tasavvuf traditions. You are the one who is the one who is. 792) The first approach was presented, and then the opinions of the Teftâzânî on the subject were examined. The purpose of the study is to show the background on which the claims of the word, philosophy and sophistication are based through existence discussions. As a reason for the study of the discussions surrounding the concept of existence, the Taşkın points out that these discussions have an important role in the construction of the common ground and language that will reveal the relevant background for the ecoles (p. As a result of his encounter with the philosophy, the word, which has internalized the concepts and suggestions of the metaphysical field as it is or by its own definition, has reached a "comprehensive and systematic language". This also allowed the word to address the same issues according to its own metaphysical background and to speak with the concepts of its interlocutors.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 2.463
2023 Impact/Etki : 0.075
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi