Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
Necîb Mahfûz’un Roman Türünün Gelişimindeki Rolü
2022
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Roman türü dünya üzerinde neredeyse tüm dillerde ve milletlerde kendine yer edinen edebi bir türdür. Milletlerin kültüründen, gelenek ve göreneklerinden, yaşama biçimlerinden beslenerek ortaya çıkmaktadır. Buna bağlı olarak ait olduğu milletin veya toplumun değer yargılarını, bakış açılarını içermektedir. Diğer taraftan Dünyanın farklı noktalarında işlenen aynı konular yazarların içinde bulundukları kültürlerin, bakış açılarının, değer yargılarının aynı olmaması sebebiyle farklı şekillerde ele alınmaktadır. Böylece dünya ölçeğinde global bir kıyas yapılmasına da imkân sağlamaktadır. Dünya üzerinde yaşanan gelişmeler, buna bağlı olarak değişen düşünceler, ortaya çıkan akımlar roman türünün de zaman içerisinde üslup, anlatım biçimi, konu veya tema olarak da değişmesine sebep olmaktadır. Bu çalışmada ise modern Arap edebiyatının öncülerinden olan Necib Mahfuz’un roman türünün gelişimine etkisi anlatılmıştır. Necip Mahfuz, aldığı Nobel Edebiyat Ödülü ile roman türünün sayılı temsilcileri arasında yerini almaktadır. Alanında yetkin biri olan Necib Mahfuz’un roman türünün gelişimi üzerindeki rolünün yadsınamaz olduğu, yazdığı birçok romanın konu, üslup, anlatım tekniği, bakış açısı olarak diğer yazarlara örnek olduğu yapılan çalışma ile anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.144
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi