Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
KÜRESEL EN İYİ YAPAY ARI KOLONİ ALGORİTMASI İLE OTOMATİK KÜMELEME
2014
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kümeleme, verilerin analiz edilmesi için önemli bir teknik olup görüntü işleme ve istatistiksel veri analizi başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Özellikle son yıllarda kümeleme probleminin çözümüne yönelik olarak yapılan çalışmaların arttığı görülmektedir. Bu çalışmada, otomatik kümeleme problemini çözmek amacıyla yapay arı koloni algoritmasının küresel araştırma kabiliyeti geliştirilmiş ve algoritmanın vektörel araştırma yapabilmesi sağlanmıştır. Önerilen yöntem en çok bilinen data ve görüntü setleri üzerinde test edilmiştir. Alınan sonuçlar neticesinde önerilen metodun diğer metotlara oranla daha iyi bir performans sağladığı ve otomatik kümeleme problemlerinin çözümünde rahatlıkla kullanılabileceği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

KÜRESEL IN THE GROUP AND COLONY ALGORITMASI WITH AUTOMATIC KÜMELEME
2014
Yazar:  
Özet:

Collecting is an important technique for data analysis and is used in many areas, primarily in image processing and statistical data analysis. Especially in recent years, there has been an increase in work towards solving the problem of accumulation. In this study, the global research capacity of the artificial bee colony algorithm has been developed to solve the problem of automatic accumulation and the algorithm has been able to do vectoral research. The recommended method has been tested on the most well-known data and image sets. The results have shown that the recommended method provides better performance than other methods and can be easily used in solving automatic accumulation problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.275
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi