Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 8
Bir Katalizör Malzeme Olarak Grafen Üretimi İçin Alev Sprey Piroliz Yöntemiyle Nanoboyutlu MgO Tozlarının Sentezi ve Özellikleri
2014
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Oksit nanomalzemeler gelişmiş yapısal seramiklerin hazırlanması için katalizör ve başlangıç malzemeleri dahil olmak üzere geniş bir uygulama alanına sahiptir. MgO kimyasal olarak inert, elektrik yalıtımı, optik şeffaflık, yüksek sıcaklık kararlılığı, yüksek termal iletkenlik ve ikincil elektron emisyonu gibi mükemmel özelliklere sahip olmakla birlikte NaCl kristal yapısı ile son derece yalıtkan kristalin malzemedir. Bu çalışmada, katalizör malzeme olarak grafen üretiminde kullanılmak üzere nanoboyutlu MgO tozu alev sprey piroliz (ASP) tekniği ile sentezlenmiştir. Üretilen tozlara havada 120 dakika 500oC’de kristalin yapısını elde etmek için tavlama yapılmıştır. Faz yapısı x-ışınları difraktometresi (XRD) ile birincil partiküllerin morfolojisi ve boyutu taramalı elektron mikroskobunda (SEM) ile incelenmiştir. Partikül büyüklüğü, partikül boyutu analizi (PSA) kullanılarak belirlenmiştir. Analiz sonucunda, partiküllerin ortalama boyutu 60 nm ve MgO (periklas) faz yapısında olduğu saptanmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.858
2023 Impact/Etki : 0.161
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi