Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Endometrioid Karsinomanın Çoklu Beyin Metastazında Eşzamanlı Tümöriçi Kanama: Nadir Bir Metastazın Nadir Bir Bulgusu
2023
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endometrioid karsinomanın beyin metastazı nadir, genellikle tekil ve kötü prognozludur. Tümör içi kanama da metastatik beyin tümörleri için kötü prognoz faktörü olmakla birlikte jinekolojik kanserlerde nadiren gerçekleşir. Endometrioid karsinoma nedeniyle kemoterapi tedavisi devam etmekte olan bir kadın hasta, bilinçte kötüleşme ve nöbet nedeniyle acil servise getirildi. Konfüzyon ve sol hemiparezi mevcut idi. Sistolik kan basıncı yüksek, trombosit sayısı ise 45.000 /mL idi. Acil bilgisayarlı tomografi ve takiben çekilen manyetik rezonans görüntülemede her iki hemisferde ve serebellumda multipl hemorajik metastatik lezyon saptandı. Endometrioid karsinomanın beyin metastazı nadirdir ve tümör içine kanama ile prezente olabilir -ki kötü prognozla ilişkilidir ve daha çok düşük trombosit sayısı durumunda ortaya çıkabilir. Bu vaka endometrioid karsinomalı hastaların beyin metastazı açısından takip edilmesinin ve böyle durumlarda tümör içi kanama olasılığının göz önüne alınmasının önemini vurgulamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Simultaneous Intratumoral Hemorrhage In Multiple Brain Metastases Of Endometrioid Carcinoma: A Rare Presentation Of A Rare Metastasis
2023
Yazar:  
Özet:

Metastasis of endometrioid carcinomas to the brain is rare, usually solitary, and has a poor prognosis. Intratumoral bleeding is also a poor prognostic factor for metastatic brain tumors but rarely occurs in gynecological cancers. A female patient who was under chemotherapy for endometrioid carcinoma was admitted to the emergency department for recent deterioration and seizures. She had confusion and left hemiparesis, along with an elevated systolic blood pressure and platelet count of 45,000 /mL. An emergent computerized tomography and subsequent magnetic resonance imaging revealed multiple hemorrhagic metastatic lesions in both hemispheres and cerebellum. Brain metastasis of endometrioid carcinoma is rare and can present with intratumoral hemorrhage, which is associated with a poor prognosis and is more likely to occur in the setting of low platelet counts. This case highlights the importance of monitoring brain metastasis in patients with endometrioid carcinoma and considering the possibility of intratumoral hemorrhage.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 789
Atıf : 912
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi