Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
HEKİM-ECZACI İŞBİRLİĞİNE YÖNELİK TUTUM ÖLÇEĞİNİN TÜRKÇE’YE UYARLANMASI: TIP VE ECZACILIK ÖĞRENCİLERİ ÖRNEKLEMİ
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma kapsamında meslek eğitimi alan öğrencilerde Hojat ve Gonnella (2011) tarafından geliştirilen Hekim-Eczacı İşbirliğine Yönelik Tutum Ölçeğinin Türkçe uyarlamasının yapılması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Çalışmanın örneklemini Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp ve Eczacılık Fakültesi öğrencileri (N=189) oluşturmaktadır. Ölçeğin Türkçe uyarlamasının yapılması amacıyla dil, kapsam, yapı geçerliliği ve güvenilirliği sınanmıştır. Sonuç ve Tartışma: Gerçekleştirilen açımlayıcı faktör analizi neticesinde toplam varyansın %60,41’ini açıklandığı ve ifadelerin iki faktör altında toplandığı ve toplam varyansın %52,59’unu birinci faktörün ve %7,82’sını ikinci faktörün açıkladığı tespit edilmiştir. Orijinal ölçekle uyumlu olarak 16 ifadeden oluşan ölçeğin alt boyutları İş Birliği ve Ekip Çalışması, Sorumluluk olarak adlandırılmış, ölçeğin iç tutarlılık katsayısı ,938 olarak bulunmuştur. Araştırmadan elde edilen bulgular neticesinde Hekim-Eczacı İşbirliğine Yönelik Tutum Ölçeğinin Türk kültürüne uygun, geçerli ve güvenilir bir ölçme aracı olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Adaptation Of The Scale Of Attitudes Toward Physcian-pharmacist Collaboration: Medicine and Pharmacy Students Sample
2022
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim of this study is the Turkish adaptation of the Scale of Attitudes Toward Physician-Pharmacist Collaboration-(SATP2C) developed by Hojat and Gonnella (2011) in a professional education sample. Material and Method: The study sample consists of 189 students of the Faculty of Medicine and Pharmacy at the University of Health Sciences Turkey. The Turkish adaptation of the scale was performed through language, content, reliability and construct validity testing. Result and Discussion: Results of the exploratory factor analysis show that the scale items explained 60,41% of the total variance under two factors( Factor 1: 52,59%; Factor 2: 7,82%. ). Concurent with the original scale, the internal consistency coefficient of the 16-item scale was ,938 and the two dimensions were were titled Collaboration and Teamwork, Accountability. The findings of this study show that SATP2C is a valid and reliable instrument suitable for use in the Turkish language and culture.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 863
Atıf : 481
2023 Impact/Etki : 0.032
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi