Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
Atatürk Dönemi Türk Kütüphaneciliği
2018
Dergi:  
Türk Kütüphaneciliği
Yazar:  
Özet:

Cumhuriyet Öncesi Dönem Türk Kütüphaneciliği, ‘vakf’ olarak anılan bir ‘toplumsal dayanışma biçimi’nin ürünüdür. Bu yaygın ve çok yönlü girişim, söz konusu dönemde, kütüphane hizmeti’nin varlık nedeni ve sürekliliğinin temelini oluşturur. Açarsak, Türk Kütüphaneciliği, uzun süre, kökleri vakıf girişimine bağlı bir kurum olarak kaldı vakıf yönetimi’nin hukuki gereklerinden kaynaklanan nedenlerle ‘vakıf tüzelkiliği’nin malı idi ve yüzyıllar boyu, bu niteliğin getirdiği bir ‘ekonomik bağlamda kendine yeterlik’ süreci yaşadı. Öte yandan, 1920-1938 süreci, Türk Kütüphaneciliği’nde bir büyük dönüşümü simgeler. Bu makale’de, Dönem’in önemli gelişmeleri: Devlet ve Kütüphane Hizmeti / Devrim Yasaları / Mesleki Eğitim-Yayın ve Bibliyografik Oluşumlar açısından ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Librarianship Ataturk Period 1920-1938
2018
Yazar:  
Özet:

The Turkish Librarianship of the pre-republican era was a product of the ‘charitable foundations' called ‘waqf'. These widespread and many sided movement formed the basis of and provided the impetus for the creating and maintenance of libraries in the country before the declaration of the ‘Cumhuriyet'. Thismeansthat for a long time theTurkish librarymovementremained an institution with its roots in the waqfs. By reason of the legal requirements governing the particular waqfs of which they formed a part, these libraries were the property of the legal personality of the waqfs and were able to enjoy for centuries an economic self-sufficiency. On the other hand, Atatürk Period Librarianship present a new era in Turkish Library History. This article deals with basic changes in certain fields such as State and Library Service / Reformation Laws / Professional Education-Publication and Bibliographical Developments, which effected it during the period under consideration in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Kütüphaneciliği

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 330
Atıf : 387
2023 Impact/Etki : 0.103
Türk Kütüphaneciliği