Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 1
Baryum klorür ve sodyum metaborat reaksiyonu ile baryum metaborat sentez parametrelerinin incelenmesi
2018
Dergi:  
Bor Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada baryum metaborat üretimi için gerekli optimum şartlar belirlenmeye çalışılmıştır. Üretim, baryum klorür dihidrat (BaCl2.2H2O) ve sodyum metaborat tetrahidrat (NaBO2.4H2O)’ın sulu ortamdaki reaksiyonu ile gerçekleştirilmiştir. Üretim için en uygun sıcaklık, NaBO2/BaCl2 oranı, karıştırma hızı, karıştırma zamanı, dinlendirme zamanı, çözücü tipi ve derişimi, etil alkol etkisi gibi parametreler incelenmiştir. Elde edilen kristallerinin karakterizasyonu, X-ışını kırınımı (XRD), taramalı elektron mikroskobu (SEM) ve partikül boyut ölçüm cihazları yardımıyla yapılmıştır. Kristallerin yapı suyu içerikleri ise TG-DTA analizleri ile belirlenmiştir. Baryum metaborat sentezi için en yüksek verim değeri %88 olarak bulunmuştur. Sentez açısından en uygun şartlar ise; reaksiyon sıcaklığı 80 oC, 400 rpm karıştırma hızı, 60 dk karıştırma ve 60 dk dinlendirme zamanı olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bor Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 218
2023 Impact/Etki : 0.048
Bor Dergisi