Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
NAZOLABIAL KİST: KONİK IŞINLI BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ, MANYETİK REZONANS VE ULTRASONOGRAFİ BULGULARIYLA DEĞERLENDİRİLEN BİR VAKA RAPORU
2021
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Nazolabial kistler, maksillofasiyal bölgenin nadir rastlanan nonodontojenik kistlerindendir. Altta yatan patogenezinde embriyolojik doku kalıntıları suçlanmaktadır. Sıklıkla kozmetik problemlere neden oldukları için genellikle erken dönemde tanı almaktadır. Bu lezyonlar asemptomatik olabilecekleri gibi nasal obstrüksiyon, ağrı ya da yüzde deformite yapabilirler. Nazolabial kistler genellikle unilateral görülürler ve kadınlarda daha sık rastlanır. Yavaş ve ağrısız büyümeleri karakteristik olmasına rağmen enfekte olduklarında hızlı büyüyen ağrılı kitle ile kendilerini gösterebilirler. Ayırıcı tanıda diğer odontojenik ve non-odontojenik kitleler göz önünde bulundurulmalıdır. Bu olgu sunumumuzda, hastanemize başvuran 29 yaşındaki kadın hastada nazolabial kistin konik ışınlı bilgisayarlı tomografi (KIBT), ultrasonografi (USG) ve manyetik rezonans (MR) görüntüleme bulguları sunuldu. Anahtar Kelimeler: Nazolabial kist, nonodontojenik kist, burun boşluğu NAZOLABIAL CYST: A CASE REPORT EVALUATED WITH CONE BEAM COMPUTER TOMOGRAPHY, MAGNETIC RESONANCE AND ULTRASONOGRAPHY FINDINGS ABSTRACT Nasolabial cysts are rare nonodontogenic cysts of the maxillofacial region. Embryological tissue remains are blamed in the underlying pathogenesis. Because they often cause cosmetic problems, they are usually diagnosed at an early stage. These lesions may be asymptomatic or may cause nasal obstruction, pain or facial deformity. Nasolabial cysts are generally seen unilaterally and are more common in women. Although their slow and painless growth is characteristic, they can present themselves with a rapidly growing painful mass when infected. Other odontogenic and non-odontogenic masses should be considered in the differential diagnosis. In this case report, the findings of cone beam computed tomography (CBCT), ultrasonography (USG) and magnetic rezonance (MR) of the nasolabial cyst in a 29-year-old female patient admitted to our hospital were presented. Keywords: Nasolabial cyst, non-odontogenic cyst, nasal cavity

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences