Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Eğimli Kanallarda Apikal Debris Ekstrüzyonu: Dört Farklı Döner Eğe Sisteminin ve Yer Çekiminin Etkileri
2021
Dergi:  
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Farklı döner eğe sistemleri ile genişletilen kanallardaki apikal debris ekstrüzyonunu incelemek ve yer çekiminin etkisini belirlemek YÖNTEM ve GEREÇLER: Doksan altı adet eğimli kök kanalı; Twisted File Adaptive, WaveOne, ProTaper Next ve MTwo sistemleri ile genişletildi. Her grup alt ve üst çene grupları olmak üzere iki alt gruba ayrıldı ve alt ve üst çeneyi taklit eden deneysel bir düzenek kullanıldı. Taşan debris miktarı 10-5 hassasiyetinde hassas tartı ile ölçüldü. BULGULAR: Diş pozisyonlarının, eğe sistemleri üzerine apikalden taşan debris miktarı açısından anlamlı bir etkisi görülmedi (p> 0, 05). Ancak eğelerden bağımsız olarak değerlendirildiğinde alt çene pozisyonunda daha fazla debris taştığı gözlemlendi (p< 0, 05). TARTIŞMA ve SONUÇ: Tüm eğe sistemlerinde apikalden belli miktarda debris taştığı görüldü. Eğe sistemleri ve yer çekiminin apikalden taşan debris üzerine etkisi gözlenmedi.

Anahtar Kelimeler:

Apical Debris Extrusion in the Wiped Channels: The Effects of Four Different Rotary Curve Systems and Landing
2021
Yazar:  
Özet:

INTRODUCTION AND OBJECTIVE: Study the apical debris extraction in the channels expanded with different rotating curve systems and determine the effect of landing METHODS and OBJECTIVES: Doksan six curved root channels; Twisted File Adaptive, WaveOne, ProTaper Next and MTwo systems expanded. Each group was divided into two subgroups, the lower and the upper neck groups, and a experimental arrangement used to imitate the lower and the upper neck. The amount of stone debris was measured with a sensitive tint at 10-5 sensitivity. NOTE: There was no significant impact on the amount of debris that stumbled from the apical on the curved systems of the tooth positions (p> 0, 05). However, when it was assessed independently of the curves, it was observed that there were more debris in the lower neck position (p< 0, 05). RELATED AND RESULTATED: In all curved systems, a certain amount of debris was seen from the apical. The influence of curvation systems and landing on the stone debris from the apical was not observed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 378
Atıf : 496
2023 Impact/Etki : 0.025
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi