Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 6
Vatandaş Odaklı Yönetim İçin Vadandaş Odaklı Denetim
2014
Dergi:  
Sayıştay Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, devletlerin geleneksel usullerle hizmet sunmaları, bütçe yapmaları ve denetim faaliyetlerini gerçekleştirmeleri giderek zorlaşmaktadır. Bu bağlamda, geleneksel sunum yerini kamu özel sektör ortaklıklarına ve piyasaya benzetmeye bırakırken; bütçe anlayışı katılımcı, farklılıklara duyarlı ve cinsiyete dayalı bütçelemeye doğru kaymaktadır. Denetim ise sadece mali denetim ya da uygunluk denetimi olmaktan öte, performans denetimine doğru evrilmektedir. Bu bağlamda, sadece hizmet sunumunda vatandaş odaklılık değil, denetim süreçlerinin de vatandaş odaklı hale getirilmesi gerekmektedir. Bu temelde, denetim süreçlerine daha fazla vatandaş katılımının sağlanması gerekir. Daha da ötesi, vatandaş odaklı denetimde, denetimin vatandaş istek ve beklentilerini karşılaması esas olmalıdır. Bu çalışmada öncelikle vatandaş odaklı denetim süreçlerinin nasıl ve hangi araçlarla gerçekleştirilebileceği ele alınmış; daha sonra vatandaş odaklı denetim sürecinin sağlıklı şekilde yapılabilmesi için önermelerde bulunulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sayıştay Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 5.187
Sayıştay Dergisi