Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
Cahiliye Dönemi Arap Şiirinde Yer Alan Dua Üsluplarının İncelenmesi
2022
Dergi:  
Balıkesir İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Arapça beliğ bir etkiye sahip bazı dua üsluplarını içermesi ile öne çıkmaktadır. Öyle ki bu üsluplardan bir kısmı Arapların kendi aralarında kullandıkları atasözleri gibi yaygınlaşmıştır. Bu nedenle makale Cahiliye Dönemi şairlerinin şiirlerinde yaygın olarak kullandıkları dua üslûplarını ortaya koyarak sözdizimsel ve anlambilimsel yönleriyle incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada Cahiliye Dönemi şiirinde yaygın olan dua üsluplarını şu şekilde belirledik. el-Mu`allakâtu’l-Aşer, el-Mufaddaliyât ve el-Asma`iyyat'taki şiirler üç defa okunmuş ve tamamındaki beyit sayısı 10350'ye ulaşmıştır. Farklı kasidelerde yer alan şiir beyitlerinde tekrarlanan dilsel dua üslupları belirlenmiş ve retorik ve dilbilgisel öneme sahip tekrarlanan üsluplar vurgulanmıştır. Araştırma neticesinde tespit edilen önemli sonuçlar şunlardır. Cahiliye Dönemi Arap şiirinde yirmi bir dua üslubu yaygın olarak kullanılmaktadır. Bazı şairler tarafından zahiren kötülüme, yerme ve kötüleme ifade eden bazı dua üslupları şaşırma ve övgü maksadıyla da kullanılmıştır. Cahiliye Döneminde yaygın olarak kullanılan dua üslûplarından bazılarının kullanılmasını Hz. Peygamber (s.a.s.) yasaklamış bazı dua üslûpları da Müslümanlar tarafından kullanılmaya devam etmiştir. Cahiliye Dönemi şiirinde en yaygın dua üslubu fiil cümlesi ile kullanılan dua üslubudur.

Anahtar Kelimeler:

In the Arabic poetry of the period of ignorance
2022
Yazar:  
Özet:

The Arabic beacon appears by containing some prayers with an influence. So some of these slogans spread as the Arabs used among themselves. Therefore, the article intends to explore the words of the poets of the ignorance period by exposing the prayers they are widely used in the poems, with the purpose of examining the wordless and meaningful aspects. In this study, we identified the widespread prayers in the Poetry of the Unknown Period. The poems in al-Mu'allakâtu'l-Aşer, al-Mufaddaliyât and al-Asma'iyyat have been read three times and the total number of beits has reached 10350. In the poems in different casides repeated linguistic prayers have been identified and repeated prayers with retorical and linguistic importance have been emphasized. The most important results found in the study are these. In the Arab poetry of the ignorance period, a twenty-one prayer styles are widely used. Some poets have also used some prayer styles that express evil, land and evil for the purpose of surprise and praise. The use of some of the prayers used widely in the period of ignorance. The Prophet (s) Some of the prohibited prayers continued to be used by Muslims. The most common prayer style in the poem of the ignorance period is the prayer style used with the real phrase.

Anahtar Kelimeler:

Prayer Styles Used In Journalistic Expressions In Jahiliyya Poetry
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Balıkesir İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 186
Atıf : 156
2023 Impact/Etki : 0.102
Balıkesir İlahiyat Dergisi