Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 27
TÜRKİYE’DE FİNANSAL ERİŞİMİN BELİRLEYİCİ FAKTÖRLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2021
Dergi:  
Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Finansal erişim, bir ülkedeki bireylerin ve kurumların finansal ürün ve hizmetleri kullanımda herhangi bir engelle karşılaşmadan, bu ürün ve hizmetlere kolaylıkla ulaşabilmesidir. Finansal erişimin temel amacı, toplumda finansal sistemin sunduğu ürün ve hizmetlerin toplumun tamamının kullanabiliyor olmasının sağlanmasıdır. Finansal erişim düzeyinin artışı, ekonomik kalkınmaya katkı sağlarken, yoksulluğun azalması ve refah artışını da mümkün kılmaktadır. Bu nedenle çalışmada, Türkiye’de finansal erişimin belirleyici faktörlerini incelemek üzere ekonometrik bir analiz yapılmıştır. Çalışmada Türkiye’de finansal erişimin belirleyici faktörleri üç temel çoklu doğrusal regresyon modeli ile 2006-2018 dönemi için incelenmiştir. Çalışma sonucunda finansal erişim göstergesi olarak ele alınan değişkenler ile nüfus artış hızı, gayrisafi yurtiçi tasarrufların oranı, işsizlik oranı, kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla arasında istatistiksel olarak anlamlı ve pozitif ilişki tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A research on the specific factors of financial growth in Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

Financial access means that individuals and institutions in a country can easily access these products and services without any obstacles in the use of financial products and services. The main objective of financial access is to ensure that the products and services offered by the financial system in society can be used by the whole society. The increase in the level of financial access contributes to economic development, while the reduction of poverty and the increase in prosperity are also possible. Therefore, in the study, an econometric analysis was carried out to study the determining factors of financial access in Turkey. The study examined the determining factors of financial access in Turkey with three basic multi-linear regression models for the 2006-2018 period. The study found a statistically meaningful and positive relationship between the variables treated as the indicator of financial access and the rate of population growth, the rate of non-profit domestic savings, the rate of unemployment, the non-profit domestic income per person.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 335
Atıf : 1.545
2023 Impact/Etki : 0.191
Finansal Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi