Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Farklı Sosyoekonomik Düzeye Sahip Çocuklarda Ailenin Beslenme Tutum ve Davranışlarının Çocuğun Beslenme Durumuna Etkisi
2017
Dergi:  
Beslenme ve Diyet Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma sosyoekonomik durumu farklı olan ebeveynlerin çocuklarının vücut ağırlığı ve yeme davranışları ile ilgili tutumlarını ve davranışlarını saptamak amacıyla yapılmıştır. Bireyler ve Yöntem: Çalışmaya farklı sosyoekonomik durumlardaki ilkokullarda eğitim gören 6-10 yaş arasındaki 632 çocuk (erkek= 299, %47.3, kız=333, %52.7) ve 23-56 yaş arası 441, %69.8 anne ve 191, %30.2 baba çalışmaya katılmıştır. Çocukların antropometik ölçümleri alınmış, ebeveynlere çocuk besleme anketi uygulanmıştır. Ebeveynlerin çocuklarını besleme davranışının çocukların antropometrik ölçümlerine etkisi değerlendirilmiştir. Bulgular: Yaş ortalaması ( ±S) annelerde 34.3±5.21 yıl ve babalarda 36.9±5.13 yıldır. Çocukların Beden Kütle İndeksi (BKİ) grupları ile ebeveynlerin çocuk besleme anketinin alt faktörleri olan “Algılanan ebeveyn vücut ağırlığı”, “Algılanan çocuk vücut ağırlığı” ve “İzlem” arasında fark vardır. Farklı sosyoekonomik durumdaki ebeveynlerin BKİ’si arttıkça çocuklarında da BKİ’sinin arttığı bulunmuştur. Sonuç: Ebeveynlere belli aralıklarla sağlıklı yemek pişirme, sağlıklı besin tüketimi, çocuk beslenmesi konusunda eğitimler verilmesi gerekir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of the nutritional attitude and behavior of the family on the child's nutritional status in children with different socio-economic levels
2017
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was conducted to determine the attitudes and behaviors of parents with different socioeconomic conditions regarding their children’s body weight and eating behaviors. Individuals and Methods: 632 children between the ages of 6 and 10 who were educated in primary schools in different socio-economic situations (men = 299, 47.3 percent, girls = 333, 52.7 percent) and 441, 69.8 percent of mothers and 191, 30.2 percent of fathers between the ages of 23 and 56 participated in the study. Anthropometric measurements of children have been taken, parents have been applied child nutrition survey. The influence of the behavior of parents to feed their children on the anthropometric measurements of children has been assessed. The average age (±S) is 34.3±5.21 years in mothers and 36.9±5.13 years in fathers. There is a difference between the body mass index (BMI) groups of children and the parent's child nutrition survey's subfactors, "the body weight of the parent", "the body weight of the child" and "the body weight of the parent". The number of parents in different socio-economic situations increased, and the number of parents in their children increased. Result: Parents should be taught about cooking healthy foods, eating healthy foods, eating children at certain intervals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Beslenme ve Diyet Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.173
Atıf : 2.938
2023 Impact/Etki : 0.103
Beslenme ve Diyet Dergisi