Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
AĞIZ GARGARALARININ RESTORATİF MATERYALLERİN RENK STABİLİTESİNE OLAN ETKİSİ
2012
Dergi:  
European Oral Research
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, kimyasal yapısı birbirinden farklı 6 çeşit ağız gargarasının estetik restoratif materyallerin renk stabilitesi üzerine olan etkisini incelemektir. Gereç ve Yöntem: 49 adet (10x2 mm) disk şeklinde örnek sırasıyla şu malzemelerden hazırlandı: Biodent ve GC Gradia hibrid kompozit. Tüm örnekler 37° C'lik distile suda 24 saat süreyle inkübe edildi. Daha sonra örnekler yıkandı, kurulandı ve başlangıç renk ölçümü için hazır hale getirildi. Başlangıç renk ölçümleri CIElab renk sistemini kullanan bir spektrofotometre kullanarak L* a* b* değerleri ölçüldü. Örnekler Türkiye'de ticari olarak satışı bulunan 6 ağız gargaraları (Klorhex, Listerine, Tantum Verde , Andorex , Pharmol Zn, Gengigel) ile kontrol grubu için distile suda bekletildi. Her bir örnek 37° C'lik gargaralar içerisinde 24 saat bekletildi. Daha sonra örnekler distile su içinde durulandı ve kurulandı. Her bir örneğe ait renk ölçümü spektrofotometre (VITA EasyShade; VITA Zahnfabrik) ile ölçüldü. Bulgular: Tüm örneklerde renk farkı saptanmış ve ağız gargaralarının materyallerde oluşturdukları renk farkları istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur (p < .05). En yüksek AE değerleri Biodent estetik materyalinde saptanmış ve gruplar arası AE değerleri arasındaki fark da anlamlı bulunmuştur (p < .05). Sonuç: Klorheksidin ve Listerine gargaraları restoratif materyaller üzerinde renk değişimine neden olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








European Oral Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 548
Atıf : 345
European Oral Research