Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 11
Antimicrobial and Antibiofilm Activity of Methanol and Ethyl Acetate Extract of Ferula sp. Growing in Erzurum
2022
Dergi:  
Eurasian Journal of Molecular and Biochemical Sciences
Yazar:  
Özet:

This study investigated the antimicrobial and antibiofilm activities of Ferula species (sp.) obtained from Erzurum province. Antimicrobial activity against Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Candida albicans, and Candida tropicalis were determined by agar well diffusion assay. Ethyl acetate extract showed antimicrobial activity against S. aureus, and methanol extract showed antimicrobial activity against E. coli and C. albicans with a zone diameter of 21, 18, and 15 mm, respectively. The extract's minimum inhibitory concentrations (MIC) were 16, 32, and 32 μg/mL ml for S. aureus, E. coli, and C. albicans, respectively. Furthermore, it was determined for the first time that Ferula sp. extracts were effective against biofilm formations of S. aureus and C. albicans. In the light of these results, we think that extracts of Ferula sp. contain potential candidate molecules against biofilm-associated infections, and further characterization studies are needed.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Eurasian Journal of Molecular and Biochemical Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Eurasian Journal of Molecular and Biochemical Sciences