Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 25
 İndirme 4
Scarlet Spur Elma Çeşidinde Aminoethoksivinilglisin (AVG) Uygulamalarının Hasat Önü Dökümü ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkileri
2017
Dergi:  
Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada M26 anacı üzerine aşılı Scarlet Spur elma çeşidinde farklı dozlarda AVG (aminoethoksivinilglisin) uygulamalarının hasat önü meyve dökümü üzerine etkileri araştırılmıştır. Araştırmada AVG’nin 150, 300 ve 450 ppm‘lik dozları tahmini hasat tarihinden 1 ay önce ağaçlara uygulanmıştır. AVG uygulamalarının hasadı 10 gün geciktirdiği saptanmıştır. Tüm AVG uygulamaları kontrol uygulamasına göre kümülatif döküm yüzdesini önemli derecede azaltmıştır. Bununla birlikte 450 ppm AVG uygulaması (%3.76) hem kontrol (%59.94) hem de 150 ve 300 ppm AVG uygulamaları (sırasıyla %19.05 ve %5.53) ile karşılaştırıldığında kümülatif döküm oranını önemli düzeyde azalttığı saptanmıştır. Araştırmada toplam verim değerleri incelendiğinde en düşük verim kontrol uygulamasında belirlenmiş, en yüksek verim ise 450 ppm AVG uygulamasında elde edilmiştir. AVG uygulamaları arasında meyve eni, meyve boyu ve meyve ağırlığı bakımından istatistik olarak önemli bir fark saptanmamıştır. AVG uygulamalarının meyve eti sertliğini kontrole göre önemli derecede arttırdığı belirlenmiştir. Meyve eti sertliği en yüksek meyveler 450 ppm AVG uygulamasında (8.39 lb) elde edilirken, meyve eti sertliği en düşük meyveler ise kontrol uygulamasında (7.51 lb) elde edilmiştir. Tüm AVG uygulamalarının meyvelerde solunum hızı ve buna bağlı olarak etilen üretimini azalttığı saptanmıştır. Araştırmada meyve üst kabuk rengi bakımından AVG uygulamaları arasında istatistik olarak önemli bir fark saptanmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 5.684
Atıf : 23.819
2023 Impact/Etki : 0.226
Ziraat Fakültesi Dergisi