Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 18
Improving Students’ Scientific Reasoning and Problem-Solving Skills by The 5E Learning Model
2017
Dergi:  
Biosaintifika Journal of Biology & Biology Education
Yazar:  
Özet:

Biology learning in MA (Madrasah Aliyah) Khas Kempek was still dominated by teacher with low students’ involvement. This study would analyze the effectiveness of the 5E (Engagement, Exploration, Explanation, Elaboration, Evaluation) learning model in improving scientific knowledge and problems solving. It also explained the relationship between students’ scientific reasoning with their problem-solving abilities. This was a pre-experimental research with one group pre-test post-test. Sixty students of MA Khas Kempek from XI MIA 3 and XI MIA 4 involved in this study. The learning outcome of the students was collected by the test of reasoning and problem-solving. The results showed that the rises of students’ scientific reasoning ability were 69.77% for XI MIA 3 and 66.27% for XI MIA 4, in the medium category. The problem-solving skills were 63.40% for XI MIA 3, 61.67% for XI MIA 4, and classified in the moderate category. The simple regression test found a linear correlation between students’ scientific reasoning and problem-solving ability. This study affirms that reasoning ability is needed in problem-solving. It is found that application of 5E learning model was effective to improve scientific reasoning and problem-solving ability of students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Biosaintifika Journal of Biology & Biology Education

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 590
Atıf : 303
2023 Impact/Etki : 0.059
Biosaintifika Journal of Biology & Biology Education