Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Silvopastoral Keçi Üretim Sistemleri için Önem Taşıyan Bazı Çalı ve Ağaç Yapraklarının Besin Madde Bileşimleri
2022
Dergi:  
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkemizde silvopastoral sistemin önemli bir parçası olan çalılı mera alanları hayvansal üretime kaba yem kaynağı sunmanın yanı sıra çevrenin sürdürülebilirliğine ve verimliliğe de katkı sunmaktadır. Bu çalışmanın amacını silvopastoral keçi üretim sistemlerinde beslemede önem taşıyan bazı çalı ve ağaç türlerinin besin madde bileşiminin mevsimsel değişiminin ortaya konması oluşturmuştur. Çalışmada katran ardıcı, çam, kermes meşesi ve tavşanmemesi bitkilerinin besin madde bileşimi ve sindirilebilir kuru madde (SKM) düzeyleri tahmin edilmiştir. Çalışmadan elde edilen bulgulara göre çalı ve ağaç türlerinin ham protein içeriklerinin (HP) kuru maddede %5.85-15.66, nötr çözücülerde çözünmeyen lif (NDF) düzeylerinin kuru maddede %31.70-48.93, asit çözücülerde çözünmeyen lif (ADF) düzeylerinin kuru maddede %13.96-31.33, asit çözücülerde çözünmeyen lignin (ADL) düzeylerinin kuru maddede %6.69-13.17, SKM değerlerinin kuru maddede %58.24-78.02 ve metabolize olabilir enerji (ME) düzeylerinin yine kuru maddede 2.27-2.96 Mcal/kg arasında değiştiği belirlenmiştir. Tavşanmemesi dışında kalan türlerin HP içerikleri düşük olduğundan yüksek verim düzeyini desteklemek için yıl boyu proteince zengin yem kaynaklarıyla ek yemlemeye ihtiyaç bulunmaktadır. Bitkilerin ME düzeyleri açısından ise yeterli olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini