Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 54
 İndirme 17
Abdurrahim Karakoç’un Hasan'a Mektuplar Şiir Kitabında Hiciv
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Hiciv; kişi, toplum, siyaset, kültür vb. pek çok konuyu, bazen şiir bazen düzyazı yoluyla eleştirmek demektir. Hicvin gülme ve komik kavramlarıyla yakından ilişkisi bulunmaktadır. Komiğin alt dallarından biri olan hiciv, kendi başına müstakil bir türdür. Hicvin mizah, ironi, parodi gibi komiğin alt dalı olan diğer türlerle benzer yönleri vardır fakat bu hicvin müstakil bir tür olmasına engel değildir. Hicvin Batı edebiyatındaki karşılığı “satir”dir. “Hiciv” günümüze Divan edebiyatından kalma bir terimdir ve bu türün edebiyatımızdaki yaygın kullanımı bu şekildedir. Hicvin Halk edebiyatındaki karşılığı “taşlama”, günümüz Türkçesiyle kullanımı ise “yergi”dir. Abdurrahim Karakoç, Türk edebiyatının önemli şairlerinden biridir. Özellikle yazdığı aşk ve doğa şiirleriyle adından çokça söz ettiren Karakoç, aynı zamanda edebiyatımızın önde gelen hiciv şairlerindendir. Hemen hemen tüm şiir kitaplarında hiciv örneklerine rastlanan Karakoç, özellikle 1964 yılında çıkan ve ilk şiir kitabı olan Hasan’a Mektuplar’la bu alanda önemli bir yer edinmiştir. Hasan’a Mektuplar şiir kitabında özellikle toplumla alakalı sosyal meselelerin çokça hicvedildiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Letters to Hasan by Abdurrahim Karakoç in the Poetry Book
2020
Yazar:  
Özet:

Hiciv; person, society, politics, culture, etc. A lot of themes, sometimes poems, sometimes mean to criticize through the line. Hicvin has a close relationship with the notions of laughter and funny. The hiciv, one of the subtrains of comedy, is a special species on its own. Hicvin has similar aspects to the other species that are the substrate of comics such as humor, irony, parody, but this hicvin does not prevent it from being a particular species. The reward of Hicvin in Western literature is "Satur". "Hiciv" is a term that remains from Divan literature to the present day, and this is the widespread use of this kind in our literature. The reward in Hicvin People's literature is "stack" and the use of today's Turkish language is "location". Abdurrahim Karakoç is one of the most important poets of Turkish literature. Karakoç, especially with his love and nature poems, is also one of the leading hiciv poems in our literature. Karakoç, found in almost all poetic books with hiciv examples, has gained an important place in this field with the Letters to Hasan, which was the first poetic book published in 1964. Letters to Hasan in the poem book shows that many social issues, especially related to society, are hicved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.554
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)