Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Hemşirelik İle İlk Ve Acil Yardım Bölümü Öğrencilerinin Ağrı İle İlgili İnançlarının Belirlenmesi
2019
Dergi:  
Journal of Anatolian Medical Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, hemşirelik ile ilk ve acil yardım bölümü öğrencilerinin sosyo-demografik ve ağrıya ilişkin özelliklerine göre ağrı inançlarının değerlendirilmesi amacıyla tanımlayıcı olarak gerçekleştirildi. Veriler 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Nisan-Mayıs 2016 tarihlerinde bir üniversitenin Hemşirelik Yüksekokulu’ndaki  267 ve Meslek Yüksekokulunun İlk ve Acil Programındaki 121 paramedik öğrencisine Tanıtıcı Bilgi Formu ve Ağrı İnançları Ölçeği uygulanarak toplandı. İstatistiksel analizde; t-Testi, Tek Yönlü Varyans Analizi ve LSD kullanıldı. Hemşirelik öğrencilerinin %70’inin kadın olduğu, %32,6’sının 3. Sınıf olduğu, ilk ve acil yardım bölümü öğrencilerinin %60,3’ü’ünün erkek olduğu ve  %58,7’sini ise 2. sınıf olduğu görüldü. Hemşirelik bölümünde okuyanların %10,5’inde kronik ağrı, %40,1’inin baş ağrısı yaşadığı, %48,5’inin ayda birkaç kere analjezik kullandığı saptandı. İlk ve acil yardım bölümü öğrencilerinde ise, %3,3’ünde kronik ağrı olduğu, %67,8’inin baş ağrısı yaşadığı ve %42,2’sinin yılda birkaç kere analjezik kullandığı saptandı. Hemşirelik öğrencilerinin yaşı ile psikolojik inançlar alt boyutunda pozitif yönde anlamlı ilişki olduğu saptandı. 3. sınıfların organik ve psikolojik alt boyutlarından diğer sınıflara göre daha yüksek puan aldığı görülmüştür. Ağrı varlığında “tamamlayıcı yöntemlere başvuranların geçmesini beklerim geçmezse ağrı kesici alırım” diyenlere göre daha yüksek puan aldığı saptandı (p<0.05). İlk ve acil yardım bölümü 2. sınıfların 1. sınıflara göre, kronik hastalığı olanların olmayanlara göre organik inançlar alt boyut puanın yüksek olduğu saptanmıştır. Kronik ağrısı olmayanların olanlara göre, hospitalizasyon öyküsü olanların olmayanlara göre psikolojik alt boyut puanının yüksek olduğu bulundu (p<0.05). Yaş, sınıf, alınan eğitim, kronik ağrı ve hastalık durumu, hospitalizasyon öyküsü gibi parametrelerin öğrencilerin ağrı inancını etkilediği görüldü. 

Anahtar Kelimeler:

First and Emergency Assistance Department of Nursing Students' Faiths of Pain
2019
Yazar:  
Özet:

This study was carried out as a identifying purpose for the assessment of pain beliefs according to the socio-demographic and pain-related characteristics of the students of the Nursing and Emergency Department. The data were collected in the 2015-2016 educational teaching period by applying the Introductive Information Form and Pain Faiths Scale to 267 Paramedic students in a University's Nursing High School and 121 Paramedic students in the First and Emergency Program in April-May 2016. In statistical analysis; T-Test, Single-Right Variant Analysis and LSD were used. 70 percent of nursing students are women, 32.6 percent 3. It was class, the first and emergency department students were 60,3 percent male and 58,7 percent second class. In the Nursing Department, 10.5 percent of those who studied had chronic pain, 40.1 percent had headaches, and 48.5 percent had use of analgesics several times a month. In the first and emergency department, 3.3% of students found that they had chronic pain, 67.8% had headaches and 42.2% used analgesics several times a year. It was found that nursing students have a meaningful relationship with age and psychological beliefs in the lower dimension in a positive direction. The third class has received higher scores than the other class from the organic and psychological subdimensions. In the presence of pain, it was found that he received a higher score than those who said, "If I do not expect those who apply for supplementary methods to pass, I will get a pain reliever" (p<0.05). Primary and Emergency Section 2 Class 1. According to the classes, those with chronic illnesses not, organic beliefs have been found that the low-dimensional score is high. According to those with no chronic pain, those with no hospitalization history found that their psychological subdimensional score was higher (p<0.05). Parameters such as age, class, received education, chronic pain and disease status, hospital history have been found to affect the student's pain belief.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Anatolian Medical Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 147
Atıf : 69
Journal of Anatolian Medical Research