Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Effectiveness of Concept Cartoons on Pre-service Science Teachers’ Conceptual Understandings in Organic Chemistry
2021
Dergi:  
Bilim Eğitim Sanat ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Alkoller konusunun organik kimyadaki pek çok konu ile ilişkili olması, bu konunun organik kimyada önemli bir yere sahip olmasını sağlamıştır. Bu çalışmada, kavram karikatürüne dayalı öğretimin, öğretmen adaylarının alkoller ile ilgili sahip oldukları alternatif kavramları gidermedeki etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, yarı-deneysel desen olarak yürütülen çalışma, Türkiye‟deki bir fen eğitimi anabilim dalında öğrenim gören öğretmen adayları ile yürütülmüştür. Çalışmada, bir sınıf rastgele olarak deney grubu (N = 38), diğeri ise kontrol (N = 42)grubu olarak seçilmiştir. Her iki gruba ön ve son-test olarak Alkol Kavram Testi (AKT) uygulanmıştır. Deney grubunda, alkoller konusu kavram karikatürüne dayalı öğretim ile işlenirken, kontrol grubunda geleneksel öğretim uygulanmıştır. Araştırma sonuçları, ön-test puanlarına göre deney ve kontrol gruplar arasında anlamlı bir fark bulunmadığını; ancak son-test puanlarında deney grubunu lehine anlamlı bir farkın olduğu göstermiştir. Sonuç olarak, kavram karikatürüne dayalı öğretimin, fen bilgisi öğretmen adaylarının istenen kavramsal anlama düzeyine ulaşmalarında geleneksel öğretimden daha etkili olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Bilim Eğitim Sanat ve Teknoloji Dergisi

Dergi Türü :   other

Bilim Eğitim Sanat ve Teknoloji Dergisi