Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 13
Wind Turbine Blade Design with Computational Fluid Dynamics Analysis
2017
Dergi:  
International Journal of Computational and Experimental Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

Although there are many blade profile have been improved for use in aviation and energy sector, there is still needed blade profiles which have higher performance especially the commercial horizontal axis wind turbine efficiency is taken into account. The purpose of this study is to obtain the new blade profiles which have higher lift (CL) and drag (CD) coefficients for wind turbine making geometric modifications on several NACA wing profile systematically. For this purpose, the performance of NACA and developed new profiles have been compared with each other using computational fluid dynamics analysis and it is seen that the new developed profiles have higher performance than NACA profiles. Later on, according to the Blade Element Momentum Theory (BEM Theory) turbine blades are designed with developed new profiles and 3-dimensional CFD analyses are performed. Increase in torque in the wind turbine is determined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












International Journal of Computational and Experimental Science and Engineering

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Computational and Experimental Science and Engineering