Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
Galvanic Corrosion
2018
Dergi:  
The Eurasia Proceedings of Science Technology Engineering and Mathematics
Yazar:  
Özet:

Corrosion can be defined as the deteoration of metals and alloys due to a interaction with their environments. There are several types of corrosion such as general corrosion , galvanic corrosion, pitting corrosion, intergranular corrosion, atmospheric corrosion. Galvanic corrosion, also known as bimetallic corrosion, is an electrochemical process which occurs when two different metals are immersed in electrolytic solution due the difference of electrode potentials of dissimilar metals. One of the metals is anode and other is cathode in the couple. Metals and alloys have different electrode potentials. The less noble metal is anode tends to corrode faster than cathode. The electrolyte acts as a conductive noble metal is protected. Several factors affect galvanic corrosion rate, such as potential difference between metals, cathode efficiency, surface areas of the connected metals , electric resistance difference of the connected metals and electrolyte. When a metal is in contact with a metal which is close in galvanic series. For example, zinc aluminum couple shows 300mV potential in sodium chloride solution whereas zinc copper couple indicates 700 mV. The greater the potential difference, the greater the power to conduct galvanic corrosion. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












The Eurasia Proceedings of Science Technology Engineering and Mathematics

Dergi Türü :   Uluslararası

The Eurasia Proceedings of Science Technology Engineering and Mathematics