Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
The Effects of Different Nitrogen Levels and Irrigation Intervals on Yield and Water Productivity of Cotton Grown in the Eastern Mediterranean Region
2021
Dergi:  
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, farklı azot seviyelerinin ve sulama aralıklarının pamuk verimi ve su kullanma randımanı üzerine etkilerini belirlemek amacıyla 2012 ve 2013 yıllarında Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü deneme alanında yürütülmüştür. Denemede Erşan-92 pamuk çeşidi bitkisinde, 3 farklı azot seviyesi (N0:0, N15:150, N30: 300 kg ha-1) ve 2 farklı sulama aralığı (I5:5 ve I10:10 gün) test edilmiştir. Uygulanan sulama suyu miktarının 5 ve 10 gün sulama aralıklarında 60 cm’lik kök derinliğindeki eksik nem tarla kapasitesine getirilmesiyle belirlenmiştir. Araştırma bölünmüş parseller deneme deseninde göre 3 yinelemeli olarak yürütülmüştür. Araştırma yıllarında sulama konularına uygulanan sulama suyu miktarı sırasıyla 511.9-633.8 ve 498-611 mm arasında değişmiştir. Farklı sulama ve azot konularında pamuk verim değerleri sırasıyla 2520-3360.0 ile 2360-3540 kg ha-1 arasında değişmiştir. Sonuç olarak, her 5 günde bir sulama konularında 10 günde bir sulama konularına göre daha az su uygulanmasına rağmen daha yüksek verim elde edilmiştir. Farklı sulama konuları ve azot uygulamaları interaksiyonu verim, Su kullanma randımanı (WP) ve sulama suyu kullanma randımanı (IWP) üzerine etkisi istatistiksel olarak %1 düzeyinde önemli bulunmuştur. Ekonomik analiz değerlendirmesinde en yüksek net gelir 5 günlük sulama aralığı 150 kg ha-1 azot uygulaması konusunda, en düşük ise 10 günlük sulama aralığı 0 kg ha-1 azot uygulamasında elde edilmiştir. Deneme sonucunda, 5 gün sulama aralığında 150 kg ha-1 azot uygulanması tavsiye edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi