Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
ADLİYE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
2019
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Dicle Adalet Dergisi
Yazar:  
Özet:

İletişim ve bilgi teknolojilerindeki ilerlemeler insanların yaşam tarzları üzerinde de değişikliklere neden olmuştur. Özel sektörde yaşanan hızlı gelişim ve dönüşüm ile fertler daha iyi koşullarda yaşamayı ve iş hayatlarında daha olumlu şartlar altında çalışmayı talep etmektedirler. Üretim sektöründe, üretim sürecinin ve üretilen ürünlerin memnuniyetini esas alan yeni yönetim yaklaşımları benimsenmiştir. Vatandaşın bilinçli hale gelmesi ile fertlerden oluşan devlet yönetiminin de bireylerine davranış tarzında değişiklikler ortaya çıkmıştır. Yönetim sisteminde ortaya konan yaklaşımlardanönemlisi bireyi esas alan ve ilkelerinin uygulanmasını sisteme bağlama başarısı gösteren toplam kalite yönetimidir. Toplam Kalite Yönetimi, sürekli iyileşme ve gelişme, müşteri ve personel memnuniyetinin sağlanması, tüm çalışanların katılımı, iletişim, motivasyon, eğitim, hataların önlenmesine yönelik çalışmalar, yönetim ve organizasyon yöntemlerinin modernizasyonu gibi konular üzerinde yoğunlaşan, bunu bir hayat felsefesi olarak düşünen modern bir yaklaşımdır. Adli hizmetlerde günümüzde vatandaşınönemli hizmet aldığı alanlardan biridir. Bu bağlamda makalemizde toplam kalite yönetimi ve kalite yönetim sistemi hakkında genel bilgilere yer verildikten sonra adliyelerde kalite yönetim sistemi kurulması üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Dicle Adalet Dergisi

Dergi Türü :   other

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Dicle Adalet Dergisi