Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 65
 İndirme 29
Avrupa Birliği’nin Avro ve Sığınmacı Krizlerinin Arkasındaki Kimlik Siyaseti
2019
Dergi:  
Siyasal: Journal of Political Sciences
Yazar:  
Özet:

Avrupa entegrasyonunun 1990’lardaki iki amiral gemisi olarak kabul edilen Avro ve Schengen bölgelerinde son zamanlarda gözlenen krizler bugün itibariyle Avrupa Birliği’nin varlığı için tehdit haline gelmiştir. Birliğin kurumsal ve operasyonel açıklarını ortaya çıkaran dış kaynaklı krizler üye ülkelerin öncelikleri ve tercihleri konusunda çatışmaları su yüzüne çıkarmış ve Birliğin geleceği ile ilgili olarak şüphelerin doğmasına neden olmuştur. Avro ve Schengen bölgelerinde yaşanan krizlerin sebepleri ve ilk evreleri yapısal benzerlik gösterse de sonuçları birbirinden tamamen farklıdır. Bu çalışma, liberal hükümetlerarasıcılık teorisi çerçevesinde, benzer nitelikteki iki krizin farklı neticelerini kimlik siyasetine atıfla tartışmakta ve Avro krizi esnasında açığa çıkan kolektif kimlik ihtiyacı ile sığınmacı krizi sürecinde su yüzüne çıkan Avrupa kimliği ve ulusal kimlikler arasındaki çatışmanın hükümetlerarası görüşmelerin sonuçlarını dolayısıyla krizlerin geleceğini şekillendirdiğini ortaya koymaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Identity Politics Behind The Recent Euro and Refugee Crises Of The European Union
2019
Yazar:  
Özet:

The recent crises in two flagship integration projects of the European Union (EU), i.e. the Euro and the Schengen integration, pose existential threats upon the Union. External shocks that revealed operational and institutional flaws within the EU have surfaced conflicts of preferences among the members and raised dubious questions about the future of integration. Although the causes and early stages of both crises had structural similarities, they resulted with completely different outcomes. This paper provides a liberal intergovernmental explanation for the divergent results of similar types of crises by referring to identity politics as the explanatory factor. It argues that the need for the collective identity in the Euro crisis and contradictions between European and national identities in the refugee crisis shaped the outcomes of the inter-governmental conferences and determined the future of each crisis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Siyasal: Journal of Political Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 1.875
2023 Impact/Etki : 0.039
Siyasal: Journal of Political Sciences