Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Women in black: careers on professional soccer
2020
Dergi:  
Motrivivência
Yazar:  
Özet:

Abstract This study is about the lower number of female referees working in Brazilian soccer and the barriers they face to keep on the field motivates us to analyze the careers of female referees in Brazilian soccer to unveil possible gender issues in this area. We used the thematic oral history as methodology and the interview with ten female referees to collect data. The results indicate that they had different sports experiences and started their careers with the support of their families and other women referees. Acting in national and international competitions, the women who began in refereeing in the 1980s and 1990s were pioneers, breaking barriers and leaving the field more accessible to their successors as legacy. Author Biographies Igor Chagas Monteiro, Universidade Federal de Juiz de Fora PhD Physical Education Student 

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
Motrivivência
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Motrivivência

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.095
Atıf : 10
Motrivivência