Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 26
 Görüntüleme 36
 İndirme 2
SAVUNMA HARCAMALARININ EKONOMİK BÜYÜME VE CARİ İŞLEMLER DENGESİNE ETKİSİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ
2017
Dergi:  
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy
Yazar:  
Özet:

ÖZET Savunma harcamaları, ekonomik büyümeyi ve cari işlemler dengesini etkileyen önemli harcama kalemlerinden birini oluşturur. Cari açık ise bütün ülkeler için istenmeyen bir durum olup önemli makroekonomik sorunların başında yer alan bir göstergedir. Bu durumlar göz önüne alındığında iktisatçılar arasında savunma harcamaları ile cari işlemler dengesi ve ekonomik büyüme arasındaki ilişki günümüze değin önemli bir yer tutmuş ve bu konu ile ilgili birçok ampirik çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada, 1986-2016 dönemi için Türkiye’de savunma harcamaları ile cari işlemler dengesi ve ekonomik büyüme arasındaki ilişki Vektör Hata Düzeltme Modeli (VECM) ile incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Savunma Harcamaları, Cari Açık, Büyüme, VECM

Anahtar Kelimeler:

The impact of defence spending on economic growth and the balance of trade operations: Turkey's example
2017
Yazar:  
Özet:

Defense spending is one of the important spending pen that affects economic growth and the balance of trade transactions. The search open is an unwanted situation for all countries and is an indicator of major macroeconomic problems. Having these circumstances taken into account, the relationship between the defence spending and the balance of trade and economic growth has held an important place to date, and many empirical studies on this subject have been conducted. In this study, the relationship between defence spending in Turkey for the period 1986-2016 and trade balance and economic growth was studied with the Vector Error Correction Model (VECM). Keywords: Defence Spending, Search Open, Growth, VECM

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 557
2023 Impact/Etki : 0.223
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy