Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 9
Geçiş Ülkelerinde Tarımın Yoksulluk Üzerindeki Etkisi: Panel ARDL Modeli
2021
Dergi:  
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yoksullukla mücadele tüm ülkeler için özellikle de gelişmekte olan ülkeler için üzerinde önemle durulması gereken bir konu olarak ön plana çıkmaktadır. Yoksulların çoğunluğu kırsal kesimde yaşadığından onların yaşamı tarıma bağımlıdır. Bilindiği gibi ekonomik gelişme sürecinde tarım sektörü önemli roller üstlenmektedir. Dolayısıyla söz konusu ülkelerde yoksulluğu azaltmanın en kalıcı yollarından birinin tarımsal kalkınma olduğu kanaatine varılabilir. Bu çalışmanın amacı, tarım sektörünün yoksulluğun azaltılmasında etkili olup olmadığını incelemektir. Bu amaç doğrultusunda seçilmiş geçiş sürecindeki ülkelerin (Belarus, Estonya, Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Rusya) 2006-2015 dönemine ait yıllık verileri ampirik uygulamada kullanılmıştır. İlk önce serilerin durağanlığı panel birim kök testi yardımıyla incelenmiştir. Daha sonra Panel ARDL modeli aracılığıyla ele alınan değişkenler arasındaki bağlantı ortaya konulmaya çalışılmıştır. Ampirik uygulama sonucu elde edilen bulgular ışığında değerlendirmeler yapılarak öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Agriculture on Poverty in Transitional Countries: Panel ARDL Model
2021
Yazar:  
Özet:

The fight against poverty is a topic that needs to be focused on all countries, especially the developing countries. Because most of the poor live in rural areas, their lives are dependent on agriculture. In the process of economic development, agriculture plays important roles. Therefore, one of the most durable ways to reduce poverty in those countries can be found as agricultural development. The aim of this study is to examine whether the agricultural sector is effective in reducing poverty. For this purpose, the annual data for the period 2006-2015 of the countries in the chosen transition process (Belarus, Estonia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Latvia, Russia) have been used in empirical practice. First, the standing of the series was examined with the help of the panel unit root test. Later, the Panel ARDL model attempted to reveal the connection between the variables addressed. In the light of the findings obtained by the empirical application, recommendations were presented by making assessments.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 2.318
2023 Impact/Etki : 0.312
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi