Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 57
 İndirme 10
“Manevi Danışmanlık ve Rehberlik” Çalışmaları Üzerine Bir Bibliyografya Denemesi (2017-2020)
2021
Dergi:  
Akif
Yazar:  
Özet:

Manevi danışmanlık ve rehberlik, ülkemizde ve dünyada son zamanlarda oldukça ilgi gören bir konudur. Son üç yılda ülkemizde bu alanda yapılan araştırmalarda ele alınan konuların incelenmesi amacıyla yapılan bu çalışma, literatürümüzün mevcut durumunu ortaya koymayı hedeflemektedir. Bu araştırma, tarama modelinde betimsel bir alan araştırması olup, derinlemesine analiz gerektirmeyen verilerde kullanılan betimsel analiz uygulanarak yorumlanmıştır. Literatürden elde edilen bulgulara göre maneviyat konusu çoğunlukla ilahiyat alanında çalışılmakta, manevi bakım daha geniş bir kavram olarak özellikle hemşirelik gibi sağlık ve sosyal hizmet alanlarında da kullanılmaktadır. Mevcut durumda disiplinler arası çalışmalar henüz oldukça azdır. Pek çok kavram birbirinin yerine kullanılmakta olduğu için tanımlar arasındaki ayrımlar da yeterince belirgin değildir. Literatürün büyük bir çoğunluğu, teorik çalışmalardan oluşmaktadır. Yeni ve ileri araştırmalarla alanda sık kullanılan kavramların kapsamının ve alanın sınırlarının belirlenerek uygulamaya yönelik çalışmaların artırılması, alana hem nicelik hem de nitelik bağlamında katkı sağlayacaktır. Pek çok nedene bağlı olarak günümüzde insanların maneviyat açlığı içerisinde olduğu ve farklı manevi arayışlara girdiği görülmektedir. Dolayısıyla maneviyat günümüzde daha çok araştırılması gereken bir alandır.

Anahtar Kelimeler:

A Bibliography Experiment on the Studies on "Spiritual Counseling and Guidance" (2017-2020)
2021
Dergi:  
Akif
Yazar:  
Özet:

Spiritual counseling and guidance is a topic of great interest in our country and in the world recently. This study, which has been conducted in the past three years in our country with the aim of studying the topics discussed in this field, aims to reveal the current state of our literature. This research is an imaginary field research in the scan model and is interpreted by the application of imaginary analysis used in data that do not require deep analysis. According to the findings from literature, the subject of spirituality is mostly studied in the field of theology, and spiritual care is used as a wider concept, especially in the fields of health and social services such as nursing. Currently, interdisciplinary studies are still quite small. Because many concepts are used to replace each other, the differences between the definitions are not clear enough. The vast majority of literature consists of theoretical studies. With new and advanced research, determining the scope of the concepts commonly used in the field and the boundaries of the field, increasing the work to implement will contribute to the field in both quantity and quality context. Due to many reasons, it seems that people today are in spiritual hunger and are entering different spiritual aspirations. Therefore, spirituality is a field that needs to be more researched today.

Anahtar Kelimeler:

A Bibliography Essay On "spiritual Counseling and Guidance" Studies (2017-2020)
2021
Dergi:  
Akif
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Akif

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 4.737
Atıf : 16.312
2023 Impact/Etki : 0.053
Akif