User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 8
YOLSUZLUKLARIN DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: ÇOK BOYUTLU PANEL VERİ ANALİZİ
2023
Journal:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışma, yolsuzluğun ekonomik büyümeyi, sosyal gelişmeyi ve siyasi istikrarı olumsuz etkileyen yaygın bir sorun olduğunu ve ekonomik sistemler ve kurumlar üzerindeki etkilerinin incelenmeye değer olduğunu vurgulamaktadır. Yolsuzluğun ekonomiye zararlı etkileri, kamu finansmanı üzerindeki tahrip edici etkisi, özel sektörün büyümesini engellemesi ve hukukun üstünlüğünü zayıflatması gibi farklı kanallardan gelmektedir. Bu bağlamda, yolsuzlukların doğrudan yabancı yatırımlar (DYY) üzerindeki etkisine odaklanılmaktadır. Makalede, 150 ülkeye ait 2012-2021 verileri kullanılarak yapılan çok boyutlu panel veri analizleri sonucunda, yolsuzluklarla DYY arasında bölge ya da gelişmişlik düzeylerinden bağımsız olarak negatif bir ilişki belirlenmiştir. Yolsuzluk algı indeksindeki bir birimlik artışın (yolsuzluklardaki azalma) DYY akımlarını 0,15 birim artırdığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak, bu çalışma dünya genelinde yolsuzlukların, DYY üzerinde "uzanan el" rolünü üstlendiğini göstermektedir. Bu sonuçlar, politika yapıcılar ve iş dünyası için önemli ipuçları sunmakta ve yolsuzlukla mücadele stratejilerinin DYY'yi teşvik etmek ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için etkili bir araç olabileceğini ortaya koymaktadır.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles


Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 640
Cite : 2.974
2023 Impact : 0.136
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi