Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 24
Vergi Çekiciliğinin Doğrudan Yabancı Yatırım Girişlerine Etkisi: Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Panel Veri Analizi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Çalışmada birçok teşvik kalemini içeren vergi çekiciliğinin Doğrudan Yabancı Yatırım (DYY) girişleri üzerindeki etkisi 2007-2018 dönem verileri kullanılarak gelişmiş ve gelişmekte olan ülke grupları için panel veri analizi ile incelenmiştir. Vergi çekiciliği endeksi 2007 yılından itibaren yıllık olarak yayınlandığı için başlangıç yılı olarak bu yıl tercih edilmiştir. Ayrıca DYY girişleri üzerinde etkisi olabilecek ticari açıklık, ekonomik özgürlük endeksi ve kişi başına düşen milli gelirdeki artış verileri de modele dâhil edilmiştir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için kurulan modelde yatay kesit bağımlılığı bulunduğu için değişkenlerdeki birim kökün varlığı Pesaran (2007) ile yapılmıştır. Daha sonrasında Hausman testi ile gelişmiş ülkelerde sabit etkili modelin, gelişmekte olan ülkelerde ise rassal etkili modelin uygulanmasına karar verilmiştir. Modellerde değişen varyans, otokorelasyon ve yatay kesit bağımlılığı olduğu tespit edildiği için analiz Driscoll Kraay testi ile tahmin edilmiştir. Çalışmanın neticesinde vergi çekiciliğinin her iki ülke grubunda da DYY girişleri üzerindeki etkisi pozitif ve istatistiki olarak anlamlı bulunmuştur. Politika yapıcılar bu bilgiyi, konumun çekiciliğini artırmak için hedeflenebilecek gelecekteki vergi reformları için kullanabilirler. Kontrol değişkenlerden kişi başına düşen milli gelirdeki artışın gelişmiş ülkelerde DYY girişleri üzerindeki etkisi pozitif ancak istatistiki olarak anlamsız bulunmuşken diğer değişkenlerin etkisi her iki ülke grubu için pozitif ve anlamlı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Tax withdrawal on Foreign Investment Income: Panel Data Analysis for Developed and Developing Countries
2020
Yazar:  
Özet:

The impact of tax attraction on direct foreign investment (DYY) entries, which includes many incentives in the study, was studied by panel data analysis for developed and developing countries groups using the 2007-2018 period data. The tax attractiveness index has been published annually since 2007 as the beginning year of this year. The model also includes trade transparency, the economic freedom index, and data of national income increase per person that can affect the DYY entries. For developing and developing countries, the model established has a horizontal cutting dependency and the unit root in the variables has been made with Pesaran (2007). The Hausman test later determined the implementation of a fixed effective model in developed countries and a racial effective model in developing countries. The analysis was predicted by Driscoll Kraay test because the models had varied variations, autocorrelation and horizontal cutting dependency. According to the study, the impact of tax attraction on the DYY entries in both countries has been positive and statistically meaningful. Policy makers can use this information for future tax reforms that may be aimed at increasing the attractiveness of the position. The impact of the increase in national income per person from control variables on DYY entries in developed countries was positive but statistically meaningless, while the impact of other variables was positive and meaningful for both countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 374
Turkish Studies Economics, Finance, Politics