Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 6
Synthesis and Spectroscopic Characterization of New [Cu(tBusalpphen)]2, [MoCl2(salpphen)]2 Complexes and Sn2Cl8(tBusalpphen).2HNEt3 Adduct
2007
Dergi:  
Turkish Journal of Chemistry
Yazar:  
Özet:

Tetradentate Schiff base ligands, which were derived from the condensation of phenylenediamine with salicylaldehyde [salpphenH2: N, N'-p-phenylene-bis(salicyclideneimine)] or 3,5-di-tert-butyl-2-hydroxyben- zaldehyde [tBusalpphenH2: N, N'-p-phenylene-bis(3,5-di-tert-butylsalicylidene)] and their complexes of Cu(II), Mo(IV) and adduct of Sn(IV) were synthesized and characterized by 1H-NMR, 13C-NMR, and IR spectroscopic methods, mp, elemental analysis, and magnetic susceptibility. According to these data probable structures were assigned to these complexes and adduct. These are of the formula [Cu(tBusalpphen)]2 and [MoCl2(salpphen)]2, and Sn2Cl8(tBusalpphen).2HNEt3. [Cu(tBusalpphen)]2 was prepared by the reaction of the metal salt with the tBusalpphenH2 Schiff base ligand in EtOH. [MoCl2(salpphen)]2 was synthesized by reactions of [MoCl4(CH3CN)2] with the salpphenH2 Schiff base ligand in THF. The Schiff base adduct Sn2Cl8(tBusalpphen).2HNEt3 was synthesized by the reaction of SnCl4 with the tBuSalpphenH2 Schiff base ligand in the presence of NEt3 in toluene.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Journal of Chemistry

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.410
Atıf : 1.692
2023 Impact/Etki : 0.068
Turkish Journal of Chemistry