Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
İZNİK GÖLÜ HAVZASINDA KIR MESKENLERİ
2007
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, İznik Gölü Havzasındaki kır meskenlerinin genel özellikleri ve bu özelliklerin ortaya çıkışında etkili olan faktörler ortaya konmuştur2. Arazi çalışmaları sırasında yapılan ayrıntılı gözlemlere ve mevcut istatistiklerin değerlendirilmesine dayanarak, havzadaki kır meskenlerinin kat sayısı, yapı malzemesi, inşa tarzı, çatı biçimi ve fonksiyonel yapıları bakımından çeşitlilik gösterdiği tespit edilmiştir. Meskenlerde görülen bu çeşitliğin meydana gelmesinde topografya şartları, litolojik özellikler, iklim özellikleri ve bitki örtüsü gibi doğal çevre koşullarıyla; sahada yürütülen ekonomik faaliyetler, ulaşım durumu, şehirlere uzaklık ve kırsal kesimde yaşayan nüfusun sosyo-kültürel özellikleri gibi beşeri faktörlerin etkili olduğu saptanmıştır. Tek ve iki katlı meskenlerin hakim olduğu İznik Gölü Havzasında, yapı malzemesi olarak kerpiç ve ahşabın ön plana çıktığı, karkas mesken tipinin yaygın olduğu, çatıların beşik ve kırma tarzında inşa edildiği ve ekonomik faaliyetlerdeki çeşitliğe bağlı olarak meskenlerin fonksiyonel yapılarının farklılıklar gösterdiği ortaya konmuştur. Çalışmada ayrıca, tüm köylerde çevrenin coğrafi özelliklerini yansıtan meskenlerin sayılarının giderek azaldığı, buna karşın betonarme tarzındaki yapıların yaygınlaştığı saptanmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.358
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi