Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
Valproic acid induced hyperammonaemic encephalopathy: case report
2014
Dergi:  
Psychiatry and Behavioral Sciences
Yazar:  
Özet:

Hyperammonemia is a well-known adverse effect of valproic acid therapy. In the recent years, encephalopathy cases triggered by vaproic acid use-related hyperammonemia have been reported and regular blood ammonium level follow-up is suggested. Polypharmacy, malnutrition, urea cycle disorders are risk factors for encephalopathy triggered by vaproic acid related hyperammonemia. Here, we report a case of symptomatic non-hepatic encephalopathy during valproic acid treatment combined with electroconvulsive therapy (ECT). Valproic acid may have induced hyperammonemic encephalopathy in combination with the anesthetic agent propofol. We may suggest that patients receiving combination of valproic acid and propofol as induction agents for ECT, clinicians should be careful for the development of hyperammonaemic encephalopathy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Psychiatry and Behavioral Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 92
Atıf : 11
2023 Impact/Etki : 0.029
Psychiatry and Behavioral Sciences