Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 3
Farklı Bakteriyel Hastalıklara Maruz Kalmış Gökkuşağı Alabalıklarında Karaciğer ve Beyin Dokularında AChE ve BChE Enzim Aktivite Seviyesi Farklılıkları
2021
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, gökkuşağı alabalığı işlemelerinden semptomlu balık örnekleri alınmıştır. Balık örneklerinden etkenlerinin izolasyonu ve identifikasyonları yapılmıştır. Saflaştırılan farklı kolonilerden DNA izolasyonları mericon bacterial DNA kiti ile gerçekleştirilmiştir. Real-Time PCR prosedürü evrensel bakteriyel primerler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Moleküler identifikasyonlar PCR amplikonlarının dizi analizi ile elde edilen nükleotidlerin blastlaması ile gerçekleştirilmiştir. Balık örneklerinin karaciğer ve beyin dokularından AChE aktivitesi için 412 nm ve BChE aktivitesi için 412 nm dalga boylarında spektrofotometrik ölçümler yapılmıştır. Farklı hastalık etkenlerinin kendi aralarında ve kontrol grubuna göre aktivite farklılıkları incelenmiştir. Çalışma sonucunda, 5 farklı işletmelerin 3’ünden Bacillus subtilis, Lactococcus garvieae ve Staphylococcus epidermidis etkenlerinin izolasyon ve identifikasyonları gerçekleştirilmiştir. İzolatların dizileme analizi sonucunda %98'in üzerinde benzerlik gözlenmiştir. Çalışmada, alabalık çiftliklerinden izole edilen üç farklı bakterinin her iki dokusunda da AChE ve BChE enzim aktivitelerini baskıladığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Differences In Ache and Bche Enzyme Activation Levels In Liver and Brain Tissues In Rainbow Trouts Exposed To Different Bacterial Diseases
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, symptomatic fish samples were taken from rainbow trout farms. Isolation and identification of agents isolated from fish samples were made. DNA isolations from different purified colonies were carried out with the mericon bacterial DNA kit. Real-Time PCR procedure was performed by using universal bacterial primers. Molecular identifications were performed by blasting the nucleotides obtained by sequence analysis of PCR amplicons. Spectrophotometric measurements were performed at 412 nm wavelengths for AChE activity and 412 nm for BChE activity from liver and brain tissues of fish samples. The activity differences of different disease factors among themselves and according to the control group were examined. As a result of the study, isolation and identification of Bacillus subtilis, Lactococcus garvieae and Staphylococcus epidermidis from 5 different farms were performed. Over 98% similarity was observed as a result of sequencing analysis of the isolates. In this study, it was observed that three different bacteria isolated from trout farms suppressed AChE and BChE enzyme activities in both tissues of trout.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.695
2023 Impact/Etki : 0.344
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi