Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Heavy Metal Pollution Around International Hatay Airport
2017
Dergi:  
Natural and Engineering Sciences
Yazar:  
Özet:

In this study, it was aimed to determine the heavy metal pollution in the agricultural lands around Hatay airport and travel possible alteration in the amount of heavy metal on the land in accordance with the distance to the airport. For this purpose, the airport was chosen as the center and 27 soil samples were obtained around the airport at 2 km intervals in depth ranging from 0 to 30 cm. Lead (Pb), cadmium (Cd), nickel (Ni), chrome (Cr), cobalt (Co), aluminium (Al), iron (Fe), copper (Cu), manganese (Mn) and zinc (Zn) elements in soil samples were analysed using MP-AES instrument by DTPA method. (3 repetition for each sample). As a result of the analysis, heavy metal concentrations were found as Pb 0-1.45 mg/kg, Cd 0-0.220 mg/kg, Ni 0-3.95 mg/kg, Cr 0-0.780 mg/kg, Co 0-0.270 mg/kg, Al 0-0.700 mg/kg, Fe 1.47- 16.2 mg/kg, Cu 0.400-5.35 mg/kg, Mn 0-19 mg/kg and Zn 0.050-3.14 mg/kg. When comparing the obtained data through this study with allowable concentrations of heavy metals in soil of Environment and Forest Directorates Guidance, it was determined that the heavy metal concentration of the soil does not pose any problems in terms of heavy metal pollution. Besides, iron concentration was decreased when the distance to the airport is increased.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Natural and Engineering Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 224
Atıf : 381
2023 Impact/Etki : 0.075
Natural and Engineering Sciences