Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Metastatik Over Kanseri Tanısı Alan Hastada Tedavi Sürecine Uyumun Roy Adaptasyon Modeline Göre İncelenmesi: Bir Olgu Sunumu
2021
Dergi:  
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışma, metastatik over kanseri tanısı alan hastanın hemşirelik bakım sürecinin Roy Adaptasyon Modeli (RAM)’ne göre değerlendirilmesi amacıyla planlanmıştır. Yöntem: Hastaya ilişkin veriler, kurum izni ve hastadan yazılı onam alındıktan sonra jinekoloji veri toplama formu ile elde edilmiştir. Hastanın hemşirelik bakımının planlanmasında Kuzey Amerika Hemşirelik Tanıları (NANDA) sınıflama sistemi, Hemşirelik Tanıları ve Hemşirelik Grişimleri Sınıflaması (NIC) kullanılmış ve hemşirelik bakımı RAM’e göre değerlendirilmiştir. Olgu sunumu: Hasta karında asit, dolgunluk, ağrı nedeniyle hastaneye başvurmuştur. Yapılan tetkikler sonucunda evre IV ile uyumlu metastatik over kanseri belirlenmiş ve cerrahi tedavi uygulanmıştır. Hasta iki yıldır kemoterapi almaktadır. Sonuç: Over kanserinde tanı, tedavi, bakım süreci ve yönetimi ve tedaviye uyumun değerlendirilmesi oldukça önemlidir. Çalışmamızda RAM’in over kanseri tedavi sürecindeki hastalarda bakımın yönünün belirlenmesi açısından kullanılabilir olduğu düşünülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Metastatic Over Cancer Diagnosed Patient Adaptation to the Treatment Process According to the Roy Adaptation Model Review: A Case Presentation
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: The study is planned to evaluate the nursing process of the patient diagnosed with metastatic over cancer according to the Roy Adaptation Model (RAM). Method: Patient data, institution permission and written approval from the patient are obtained by the gynecology data collection form. In the planning of nursing care of the patient, nursing diagnoses (NANDA) classification system, nursing diagnoses and nursing flu classification (NIC) were used and nursing care was evaluated according to the RAM. Case presentation: The patient was hospitalized due to acid, filling, pain in the stomach. The results of the examinations were metastatic over cancer identified in accordance with stage IV and surgery was applied. The patient has been in chemotherapy for two years. The result: Diagnosis, treatment, care process and assessment of compliance with management and treatment in Over Cancer is very important. In our study, it was believed that RAM can be used in order to determine the direction of care in patients in over cancer treatment process.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 1.284
2023 Impact/Etki : 0.023
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi