Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 35
 İndirme 7
Covid-19 Pandemisi Sonrası Normalleşme Sürecinde Mobil Mekânların Mimari Tasarım Ölçütleri ve Bir Çözüm Önerisi
2020
Dergi:  
Mimarlık ve Yaşam
Yazar:  
Özet:

İçinde bulunduğumuz covid-19 salgını nedeni ile insanlar birçok mekânı terk etmek ve kendini izole etmek zorunda kaldılar. Devamında ki normalleşme sürecinde ise sosyal yaşama sağlıklı bir şekilde geri dönebilmek için bir takım önlemlerin alınması gerekliliği önem kazandı. Dolayısıyla birey, sosyalleşebilme eylemi için tercih ettiği etkileşim alanlarında farlılıklara yöneldi. Bu çalışma da tercih edilen farklı mekân arayışları ve bu mekânların tercih sebepleri üzerinde durulmuştur. Yaşanan salgın sonrası yüksek oranda tercih edilen hareketli mekânlar insanların, karavan, tekne, uçak gibi araçlarla, bir yerden başka bir yere taşıma veya seyahat amaçlı yer değiştirme eylemini gerçekleştirdiği mekânlardır. Bu mekânlar aynı zamanda bireyin, barınma, korunma ihtiyacı gibi yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesine de imkân tanımaktadır. Diğer mekânlardan farklı olarak, hareket halindeyken yaşamsal faaliyetlerin sürdürülme ihtiyacı, tasarım açısından önemli bir kriterdir. İçinde bulunduğumuz normalleşme sürecinde sosyal mesafe ve izolasyon kavramlarının yaşamımız da yer almasıyla birlikte mobil mekân tasarım ölçütleri bu çalışma kapsamında çeşitli internet, kitap, dergi, makale gibi literatür taraması yapılarak elde edilen bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır. Bu dogrultuda mobil mekanların tercih sebepleri üzerinde durulurken mimarı tasarımın da öneminin altı çizilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Covid-19 Pandemic Post-Normalization Process Architectural Design Measures of Mobile Places and A Solution Recommendation
2020
Yazar:  
Özet:

With the cause of the covid-19 epidemic in which we are, people were forced to leave many places and isolate themselves. In the process of normalization, it was important to take a series of measures to get back to social life in a healthy way. Therefore, the individual turned to differences in the areas of interaction he preferred for socialization action. This study also focuses on the search for different places preferred and the reasons for these places. The high-preferred moving spaces after the epidemic are the places where people carry out the move from one place to another by means of vehicles such as carvans, boats, aircraft, or the change of place for travel purposes. These places also allow the individual to continue their living activities, such as housing, protection needs. Unlike other places, the need to maintain living activities while moving is an important criterion in terms of design. In the process of normalization we are in, the social distance and the concepts of isolation are also included in our life, and the mobile space design standards are prepared according to the information obtained by the scan of literature such as the Internet, books, magazines, articles. In this dogrult focus on the preferred reasons of mobile spaces, the architect design has also drawn up the importance of six.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Mimarlık ve Yaşam

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 268
Atıf : 544
2023 Impact/Etki : 0.127
Mimarlık ve Yaşam