User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 20
 Downloands 3
Türkiye’de Eğitim Dergilerinde Yayınlanan Problem Temalı Makalelere Yönelik Bir İçerik Analizi
2020
Journal:  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada ülkemizde eğitim alanında problem temalı yapılan ve makale olarak yayınlanan çalışmaları bir araştırmanın tasarım ve yayın sürecindeki sıralama göz önüne alınarak, alan, konu, çalışma grubu/örneklem, kullanılan yöntem, veri toplama araçları, verilerin analiz teknikleri ve yayın dili açısından incelenmiştir. Betimsel içerik analizi yöntemi temel alınarak tasarlanan araştırma kapsamında 363 çalışma analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda ülkemizde problem temalı çalışmaların sayısının giderek arttığı, en fazla matematik alanında ve yine en fazla problem çözme konusunda çalışmanın yapıldığı belirlenmiştir. Çalışmalarda çoğunlukla durum çalışması ve deneysel yöntem kullanılmış olup,  en fazla çalışılan çalışma grupları ise üniversite birinci sınıf ve yedinci sınıf düzeyleridir. Başarı testleri yoğunlukla tercih edilen veri toplama aracı olup, betimsel analiz en fazla tercih edilen veri analiz tekniğidir. Çalışmaların büyük çoğunluğu Türkçe olarak kaleme alınmıştır.  

Keywords:

A content analysis to the topic of articles published in the Education Journal in Turkey
2020
Author:  
Abstract:

In this study, the work on the subject of the problem in the field of education in our country and published as a paper, taking into account the ranking in the design and publication process of a study, the field, subject, work group/sample, the method used, data collection tools, data analysis techniques and the language of publication. In the framework of the research designed on the basis of the visual content analysis method, 363 studies have been analyzed. According to the analysis, the number of problem-themed studies in our country is increasing, the most in the mathematics field and the most in the problem-solving field. The studies have mostly used the case study and the experimental method, and the most studied study groups are the university’s first and seventh levels. Success tests are a highly preferred data collection tool, and visual analysis is the most preferred data analysis technique. The majority of the work was written in Turkish.

Keywords:

0
2020
Author:  
Abstract:

Bu araştırmada; ülkemizde eğitim alanında problem temalı yapılan ve makale olarak yayınlanan çalışmaları bir araştırmanın tasarım ve yayın sürecindeki sıralama göz önüne alınarak, alan, konu, çalışma grubu/örneklem, kullanılan yöntem, veri toplama araçları, verilerin analiz teknikleri ve yayın dili açısından incelenmiştir. Betimsel içerik analizi yöntemi temel alınarak tasarlanan araştırma kapsamında 363 çalışma analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda; ülkemizde problem temalı çalışmaların sayısının giderek arttığı, en fazla matematik alanında ve yine en fazla problem çözme konusunda çalışmanın yapıldığı belirlenmiştir. Çalışmalarda çoğunlukla durum çalışması ve deneysel yöntem kullanılmış olup,  en fazla çalışılan çalışma grupları ise üniversite birinci sınıf ve yedinci sınıf düzeyleridir. Başarı testleri yoğunlukla tercih edilen veri toplama aracı olup, betimsel analiz en fazla tercih edilen veri analiz tekniğidir. Çalışmaların büyük çoğunluğu Türkçe olarak kaleme alınmıştır.  

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.125
Cite : 16.257
2023 Impact : 0.583
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi