Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
ON YEDİNCİ YÜZYIL YENİ BİLİMİNİN HOBBES’UN FELSEFİ ANTROPOLOJİSİNE ETKİSİ
2019
Dergi:  
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi
Yazar:  
Özet:

17. yüzyıldaki bilimsel gelişmeler yeni bilim ya da bilimsel devrim olarak adlandırılmaktadır çünkü bu dönemde Kopernik, Kepler, Galileo, Newton, Harvey gibi isimlerin buluşları yaklaşık iki bin yıllık bir dönem boyunca doğru kabul edilmiş bilimin ilkelerini değiştirmiştir. Sözgelimi Aristoteles fiziğinin yerini Galileo ve Newton’un mekanik ilkeleri, Batlamyus’un dünya merkezli sisteminin yerini ise Kopernik ve Kepler’in güneş merkezli sistemi almıştır. Bilimdeki bahsi geçen değişim bazı filozoflar aracılığıyla felsefi düşünce üzerinde de etkili olmuştur. Bu filozoflardan biri Thomas Hobbes’tur. Bu çalışmada özellikle Galileo’nun yeni fiziğinin ve dönemin geometri biliminin Hobbes’un felsefi antropolojisi üzerindeki etkileri ile bu felsefi antropoloji temelinde Hobbes’un ortaya koyduğu politik düşüncenin klasik dönemden nasıl radikal bir farklılığa işaret ettiği gösterilmeye çalışılacaktır. 

Anahtar Kelimeler:

The 17th Century New Science's Impact on Hobbes' Philosophical Anthropology
2019
Yazar:  
Özet:

Scientific developments in the 17th century are called the new science or scientific revolution, because during this period the inventions of names such as Copernicus, Kepler, Galileo, Newton, Harvey have changed the principles of correctly accepted science over a period of about two thousand years. The mechanical principles of Galileo and Newton were replaced by Aristotle's physics, and the world-centric system of Batlamyus was replaced by the solar-centric system of Copernicus and Kepler. The change mentioned in science has also influenced philosophical thinking through some philosophers. One of these philosophers is Thomas Hobbes. This study will specifically try to show how the influence of Galileo’s new physics and geometry science on Hobbes’s philosophical anthropology and how the political thought that Hobbes has presented on the basis of this philosophical anthropology marks a radical difference from the classical era.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 166
Atıf : 195
2023 Impact/Etki : 0.049
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi