Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Su Kalitesi Durum Değerlendirmesi- Salda Gölü, Türkiye
2023
Dergi:  
European Journal of Engineering and Applied Sciences
Yazar:  
Özet:

Tüm dünyada iç su kütleleri hem iklim değişikliğinin hem de antropojenik faaliyetlerin olumsuz etkisi altındadır. Göllerin ve sulak alanların su yüzey alanları zamanla azalır ve bu küresel gerçeklik, özellikle su kütleleri çeşitli insan faaliyetleriyle karşı karşıya kalırsa, su kalitesinin bozulmasını beraberinde getirir. Bu tür hassas bir ekosisteme örnek, Türkiye'nin güneybatısında yer alan Salda Gölü’dür. Salda Gölü, Mars ile olan benzerlikleri nedeniyle uluslararası kamuoyunun ilgisini çekmiş, gölün spesifik özelliklerini daha iyi anlamak için farklı disiplinler ve bilim adamları tarafından birçok araştırma yapılmış ve su kalitesi zaman içinde belirli parametrelerle ortaya konmuştur. Çalışma kapsamında gölde seçilen üç istasyondan üç farklı derinlikte toplanan su örneklerinde hem ulusal mevzuatta hem de AB'nin Su Çerçeve Direktifinde (SÇD) belirtilen fiziko-kimyasal parametreler, organik madde içeriği, besinler, metaller ve yarı metallerin analiz sonuçları sunulmuş, Çevresel Kalite Standartlarını (ÇKS) aşan parametrelere dikkat çekilerek potansiyel kirlilik kaynakları ile birlikte sonuçlar değerlendirilmiştir. Elde edilen sonuçlarla göre gölün azami dikkat ve özen gerektirdiği bir kez daha ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Presenting Water Quality Characteristics Of Lake Salda, Turkey
2023
Yazar:  
Özet:

Inland water bodies, either flowing or non-flowing all around the world, are under the adverse effect of both the climate change and anthropogenic activities. The water surface areas of lakes and wetlands diminish over time and thus, this global reality brings together the deterioration of water quality especially if such water bodies confront with a variety of human activities exerting pollutants. An example of such a vulnerable ecosystem is the Lake Salda located in the southwestern part of Turkey. This lake has gained the attention of international public due to its similarities with Mars. Over a long period of time, many researches have been conducted in this lake by different disciplines and scientists to better understand its unique features. In this study, water samples from the three selected stations on the lake at three different depths were collected and analyzed on physico-chemical parameters, organic matter content, nutrients, metals and semi metals according to national legislation and Water Framework Directive (WFD) of EU. The results are tabulated and analyzed in detail considering the potential pollution sources arising from the lake’s basin. The pollutants are linked with the experimental measurements, and those parameters that exceeded the Environmental Quality Standards (EQS) are underlined. It is for sure that the lake necessitates utmost care and attention according to the results achieved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












European Journal of Engineering and Applied Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

European Journal of Engineering and Applied Sciences