Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 29
 İndirme 6
Genetic Identification of Shiga Toxin Encoding Gene from Cases of Multidrug Resistance (MDR) Escherichia coli Isolated from Raw Milk
2021
Dergi:  
Tropical Animal Science Journal
Yazar:  
Özet:

Escherichia coli is one of bacteria which have resistant to three or more classes of antimicrobial agents. E. coli having resistant to three or more classes of antimicrobial drugs can be defined as multidrug-resistant (MDR) bacteria. The aim of the study was to evaluate the expression of Shiga toxin gen in MDR E. coli. A total of 250 raw milks samples were taken from dairy farms in Kediri, Probolinggo, Pasuruan, Blitar, and Batu Region, East Java Province, Indonesia. Each sample was cultured into enrichment media Brilliant Green Bile Lactose Broth and Eosin Methyllen blue agar, then identified with TSIA agar and IMVIC biochemistry test. Antibiotic sensitivity testing was done using Kirby-Bauer disc diffusion assay on medium Mueller-Hinton agar (Oxoid, CM0337). Antibiotics disks used were 30 µg of Tetracycline (Oxoid, CT0054), 10 µg of Streptomycin (Oxoid, CT0047), 30 µg of Chloramphenicol (Oxoid, CT0013), 5 µg of Trimethoprim (Oxoid, CT0057), and 30 µg of Aztreonam (Oxoid, CT0264). Isolate showing resistance to at least 3 antibiotics disk were then continued with PCR assay to identify Shiga toxin E. coli (STEC) encoding stx2 gene. The study was designed to evaluate the nucleotide analysis of STEC gene. The result showed that 6.25% (1/16) of STEC encoding gene was found in MDR E. coli. This report of molecular identification on the presence of STEC gene in MDR E. coli confirmed a wider spread of MDR E. coli that can threaten animal health and human health.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Tropical Animal Science Journal

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 170
Atıf : 29
2023 Impact/Etki : 0.126
Tropical Animal Science Journal